Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

thc1_7_2
Tungt. Känslorna i THC var i svall efter förlustmatchen mot HA 74.

Upprört efter THC-förlust

Tog en spelare stryptag på domaren och fick hela THC-laget matchstraff efter playoff-förlusten mot HA 74? Rykten florerar fritt på sociala medier, men vad var det egentligen som hände efter slutsignalen i Sävsjö ishall på söndagskvällen?

13 minuter och 26 sekunder in i förlängningen avgjorde HA 74:s Conny Berggren den tredje och sista kvalmatchen mot THC. Då brast det för gästerna, som i verbala ordalag kritiserade domarinsatsen hårt.

Det finns även uppgifter om att en person skulle ha gått till fysiskt angrepp och tagit stryptag mot domaren.

Det förnekar THC:s sportchef Eric Bowallius.

– Jag stod i båset och visste att det skulle hetta till. Det var irriterat, men att någon spelare skulle ha tagit stryptag på domaren stämmer inte. Och det gör mig upprörd att sådana rykten florerar.

Är det någon; en ledare, en spelare eller någon i publiken som gått till fysiskt angrepp mot domaren?

– Jag vill inte kommentera det här så mycket mer, men det skrivs så mycket på sociala medier och i tidningar på nätet som inte stämmer. Det är helt absurt. Jag stod nära situationen det syftas på och har väldigt bra koll på vad som hänt och inte har hänt. Det är ingen spelare som har varit inblandad i det här, mer än att man verbalt uttryckt sin frustration när man tyckt att domaren tagit flera tveksamma beslut som påverkar matchens utgång.

Bowallius fortsätter.

– Vi skulle hellre ha sett att HA-74 avgjorde på en bra prestation istället för ett tveksamt agerande av domaren, men de är väl värda segern, så all cred till dem och vi önskar dem lycka till i kvalserien.

Eric Bowallius säger att man nu kommer att diskutera saken internt inom klubben.

Niklas Brännström, tränare i HA 74, var på väg in i omklädningsrummet för att fira segern när den omtalade händelsen ska ha ägt rum.

– Jag såg inte så mycket av situationen, men jag kan i alla fall dementera att det skulle ha hänt någonting på isen och det är ingen spelare som varit inblandad i någon situation heller.

Vad vet du om händelsen då?

– Det jag fått till mig är att det har hänt någonting efter slutsignalen när de flesta spelarna har lämnat både isen och båset. Det är ingen spelare eller tränare som har tagit tag i någon domare.

Var det kalabalik efter slutsignalen?

– Jag upplevde det inte så, men det är klart att man kan tycka och tänka olika saker efter en match och är man engagerad inom Trollhättan så tycker man på ett sätt. För vår del var vi mest glada över att ha vunnit.

Eric Bowallius hade under måndagen kontakt med både domarkommittén och Region Syds ishockeyförbund.

Vad noteringen i matchprotokollet; "Team Penalty 20 minutes, match penalty", betyder vet han inte.

– Domaren var inte så intresserad av att prata med oss efter matchen, så jag vet faktiskt inte det. Jag har ingen aning om vad det är han delar ut straffet för heller.

Nicklas Ahlm, ordförande i Domarkommittén Syd, hade under måndagseftermiddagen inte pratat med domaren i matchen eller fått in någon matchrapport.

– Jag har sökt domaren, men inte fått tag på honom ännu.

Även TTELA har sökt domaren i fråga.

MEST LÄST