VHC:s klubbchef Patrik Duretic ser fram mot kommande spel i alltvåan, men först ser han gärna att det blir serieseger i division 2 Södra A.
VHC:s klubbchef Patrik Duretic ser fram mot kommande spel i alltvåan, men först ser han gärna att det blir serieseger i division 2 Södra A. Bild: Jonas Myrholm

VHC går för serieseger

Tre omgångar återstår att avverka i hockeyns division 2 Södra A. Klara för alltvåan är sedan en tid tillbaka trion Bäcken HC, Vänersborgs HC och Borås HC.
– Vi går för serieseger, hälsar VHC:s klubbchef Patrik Duretic inför söndagens hemmamöte med Töreboda HF som direktsänds på ttela.se.

ANNONS
|

Kampen om fjärdeplatsen i tabellen är knivskarp med sex intresserade klubbar varav Trollhättans HC är en.

VHC däremot kan luta sig tillbaka och gilla läget där uppe i toppen av tabellen.

– Det är så skönt att vara klara för alltvåan tidigt så att vi slipper spela med kniven på strupen, säger Patrik Duretic, VHC:s färgstarke klubbchef.

Förlusten mot Bäcken i förra omgången betydde att VHC lämnade ifrån sig förstaplatsen i tabellen.

– Jag tror att man i nästa serie har ett psykologiskt övertag som seriesegrare gentemot de andra lagen. Så självklart går vi för serieseger.

En balansgång

Samtidigt understryker Duretic vikten av att vara lite smart i det här läget.

ANNONS

– Det är en balansgång hur hårt vi ska gå och vad det verkligen är värt att vinna serien.

VHC har till exempel haft en del skador på slutet och i några fall har man valt att spara spelare i stället för att chansa med för tidig comeback.

– Det jag med säkerhet kan säga är att alla kommer att vara tillbaka tills alltvåan startar, säger Patrik Duretic.

Det finns dock ett osäkert kort i VHC-leken, viktige backen Jakob Bertilsson. Hans höftproblem har spökat länge och nu väntar han och klubben svar på den magnetröntgen som gjordes i torsdags.

– Den avgör om han måste opereras igen, om så är blir han borta resten av säsongen och vi måste leta en ersättare.

Få spelare lediga

Duretic & co i VHC har sonderat terrängen, men spelare växer inte på träd.

– Det har varit ovanligt få mejl och samtal som erbjuder spelare i år och det kan bero på att division 1-lagen har små trupper av ekonomiska skäl. Då blir det få spelare över till oss på division 2-nivå, menar VHC:s klubbchef.

Av VHC:s tidigare skadade spelare väntas backarna Ryan Wiley och Filip Persson göra comeback på söndag. Även Andreas Karlsson tros kunna spela trots fotskadan han ådrog sig i den senaste matchen.

ANNONS

Söndagens gäster Töreboda HF är ett av de sex lag som slåss om fjärdeplatsen i tabellen.

ANNONS