Marko Sretovic svarade för ett av målen i segermatchen mot Stenungsund.

VHC klart för play off-spel

Bara ett större jordskred kan putta bort Vänersborgs HC från tronen i vårserien. Detta sedan VHC besegrat Stenungsund på bortais och därmed skaffat sig sex poäng och 17 plusmål till jagande Kungälvs IK med två omgångar kvar att avverka. – Det ser bra ut, säger Patric Duretic i VHC.

|

Efter den superviktiga segern i fredags i Tibro låg vägen mot serieseger och därmed play off-spel öppen för VHC när Stenungsund tog emot på söndagskvällen. Efter en period förstod man vartåt det barkade. Mot VHC-seger. Eddie Jinglöv, Joachim Wallin och Niclas Mårtensson såg nämligen till att VHC gick till första pausvila med en stabil 3-1-ledning.

Ytterligare en period senare hade målskörden dubblats till 6-2 efter mål av i tur och ordning Marko Sretovic, Marcus Lundin-Andersson och Jesper Eckers. – Vi gör två jättebra perioder och vinner fullt välförtjänt. Alla ska en eloge men Marcus Pettersson och Marcus Idoff ett extra plus, betygsatte Patric Duretic, assisterande tränare och sportchef i VHC. Gamle VHC-bekantingen Svante Flood svarade för ett av hemmamålen, nämligen det första i slutperioden (3-6).

Matchen blev en riktig holmgång med totalt 99 utvisningsminuter inklusive två matchstraff. – Det var grinigt och de spelade fult, tycker jag. Men det var väl deras sätt att komma tillbaka i matchen, menade Duretic.

Matchfakta Stenungsund-VHC 4-7 (1-3, 1-3, 2-1) Målen: 0-1 (4.50) Eddie Jinglöv, 0-2 (15.58) Joachim Wallin, 1-2 (18.24) Andreas Schumacher, 1-3 (1951) Niclas Mårtensson, 1-4 (21.38) Marko Sretovic, 1-5 (32.25) Marcus Lundin-Andersson, 1-6 (25.15) Jesper Eckers, 2-6 (37.26) Michael Schumacher, 3-6 (49.56) Svante Flood, 4-6 (54.42) Andreas Schumacher, 4-7 (59.42) Jesper Eckers. Utvisningar, Stenungsund: 14x2 min, 1x5, 1x10, 1x20. VHC: 8x2 min, 1x20 (Sebastian Mårtensson). Skott totalt: 34-32. Publik: 312.