Backen Marcus Pettersson sköt VHC:s tredje mål i matchen, reduceringen till 4-3, men kunde vid full tid besviket konstatera att Vänersborg missar Alltvåan efter nyår.
Backen Marcus Pettersson sköt VHC:s tredje mål i matchen, reduceringen till 4-3, men kunde vid full tid besviket konstatera att Vänersborg missar Alltvåan efter nyår.

VHC missar Alltvåan efter förlust

Vänersborgs HC plockade ut målvakten Anton Ekberg i jakten på den nödvändiga kvitteringen, men det hjälpte inte. …Förlusten i Lassalyckans Ishall betyder att VHC missar Alltvåan.

ANNONS
|

För VHC var spel i Alltvåan det uttalade målet, och assisterande tränaren Peter Andersson konstaterade efter slutsignalen att: – Det är klart att det här är en besvikelse. Nu var Vänersborg på gång efter Niklas Norins kvittering, men laget fick aldrig möjlighet att spela på resultatet, kort där efter kom både 2-1 och 3-1, och innan periodslutet ett fjärde mål för hemmalaget. Det gjorde att VHC var i brygga, men Carl Holmbergs reducering i powerplay, innebar 4-2, och Marcus Petterssons fullträff 4-3 och riktig nerv. Vänersborg tog timeout, och plockade ut sin målvakt Anton Ekberg, men lyckades inte kvittera. – Man ska komma ihåg att Ulricehamn är ett bra hemmalag, och hade lite hetare chanser än oss, fortsatte Andersson. VHC har under hela säsongen varit hårt drabbat av skador, och åkte på ytterligare en när Sebastian Mårtensson tvingades kliva av efter två perioder, sedan han fått en puck på benet. – Han försökte spela i tredje, men det gick inte, vi får se om han måste röntgas. VHC har för all del fortfarande chansen att nå playoff, och den vägen nå kvalserien till division 1, men den är betydligt krångligare. Till att börja med väntar spel i Hockeytvåan A Vår (med lag 5-12 i den grundserie som avslutas på söndag), och därifrån är endast gruppettan kvalificerad för playoff-spel. Risken är också stor att klubben går miste om två publikmatcher mot ärkerivalen Trollhättan, även om THC ställde till det för sig i och med förlusten (2-6) mot Töreboda, och nu kan missa Alltvåan de också. Fotnot: Hockeytvåan Vår startar den 8 januari och VHC får, i kraft av sin sjätteplats, det är redan klart, inleda med sex poäng.

ANNONS

Matchfakta Ulricehamn-Vänersborg 4-3 (1-0, 3-1, 0-2) Målen: 1-0 (5.48) Johan Dånge, 1-1 (23.26) Niklas Norin, 2-1 (25.43) Dennis Landgren, 3-1 (27.13) Linus Tisell, 4-1 (35.15) Patrik Andersson, 4-2 (47.45) Carl Holmberg. 4-3 (59.02) Marcus Pettersson. Utvisningar, UIF: 3x2 min. VHC: 3x2 min. Skott: 23-29.

ANNONS