Ryan Wiley passade fram till det avslutande 6-2-målet.

VHC vände 0-2 till stabil seger

VHC vände 0-2 till seger 6-2 hemma mot Hovås. Men det går inte att säga att VHC är ”on fire”, trots att brandlarmet gick i den tredje perioden. – Nej, det tycker jag inte. Vi gör ingen bra match, säger tränaren Peter Andersson.

|

Serieledarna mot tabelljumbon. Det kunde väl bara gå på ett sätt? Javisst, men det tog ett tag för VHC att få in pucken och komma in i matchen. Gästerna gjorde både 0-1 och 0-2 i början av den första perioden.

– Och de var närmare 3-0 än vad vi var 2-1. Men vi lyckades på något sätt komma ikapp till 2-2 innan den första perioden var slut. Vi har tur som är med i matchen, säger Peter Andersson.

VHC var annars svagt i inledningen av matchen. Vid underläge 0-1 spelade hemmalaget i numerärt överläge i fyra minuter utan att kunna förvalta läget.

I stället var det Hovås som gjorde mål och gick fram till 0-2.

Men det målet blev också en väckarklocka för hemmalaget, som sakta jobbade sig in i matchen.

Niclas Mårtensson reducerade till 1-2 i spel 5 mot 4 två minuter innan periodvilan. Marko Sretovic lurade ner målvakten och sprätte snyggt upp pucken i nättaket till 2-2 en minut senare.

I den andra rundan gick VHC ifrån till 5-2 efter mål av i tur och ordning av Carl Holmberg, Sebastian Mårtensson och Sebastian Kristiansson.

Holmbergs mål var ett skott från blå linjen som gick in mellan benen på en skymd Anton Olsson i Hovås mål. Sebastian Mårtensson tryckte in pucken till 4-2 under en tung VHC-press och Sebastian Kristiansson var sist på pucken i ett snyggt klapp-klapp-anfall, som gav 5-2.

Men tränaren Peter Andersson var ändå inte nöjd.

– Vi fick bra utdelning, men vi spelar inte bra.

Efter ett extra uppehåll några minuter in i den tredje perioden på grund av att brandlarmet gick avgjorde Samuel Olsson till 6-2 nio minuter före slutet.

– Det var vår bästa period. I den tredje perioden gör vi rätt värderingar, säger Peter Andersson.

Matchfakta

VHC-Hovås 6-2 (2-2, 3-0, 1-0)

Målen: 0-1 (3.43) David Andersson, 0-2 (9.53) Robert Mikes, 1-2 (18.07) Niclas Mårtensson, 2-2 (19.36) Marko Sretovic, 3-2 (30.14) Carl Holmberg, 4-2 (35.36) Sebastian Mårtensson, 5-2 (36.06) Sebastian Kristiansson, 6-2 (51.07) Samuel Olsson.

Utvisningar, VHC: 3x2 min.

Hovås: 8x2 min.

Skott totalt: 47-35.