Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ryan Wiley passade fram till det avslutande 6-2-målet.
Ryan Wiley passade fram till det avslutande 6-2-målet.

VHC vände 0-2 till stabil seger

VHC vände 0-2 till seger 6-2 hemma mot Hovås. Men det går inte att säga att VHC är ”on fire”, trots att brandlarmet gick i den tredje perioden. – Nej, det tycker jag inte. Vi gör ingen bra match, säger tränaren Peter Andersson.

Serieledarna mot tabelljumbon. Det kunde väl bara gå på ett sätt? Javisst, men det tog ett tag för VHC att få in pucken och komma in i matchen. Gästerna gjorde både 0-1 och 0-2 i början av den första perioden.

– Och de var närmare 3-0 än vad vi var 2-1. Men vi lyckades på något sätt komma ikapp till 2-2 innan den första perioden var slut. Vi har tur som är med i matchen, säger Peter Andersson.

VHC var annars svagt i inledningen av matchen. Vid underläge 0-1 spelade hemmalaget i numerärt överläge i fyra minuter utan att kunna förvalta läget.

I stället var det Hovås som gjorde mål och gick fram till 0-2.

Men det målet blev också en väckarklocka för hemmalaget, som sakta jobbade sig in i matchen.

Niclas Mårtensson reducerade till 1-2 i spel 5 mot 4 två minuter innan periodvilan. Marko Sretovic lurade ner målvakten och sprätte snyggt upp pucken i nättaket till 2-2 en minut senare.

I den andra rundan gick VHC ifrån till 5-2 efter mål av i tur och ordning av Carl Holmberg, Sebastian Mårtensson och Sebastian Kristiansson.

Holmbergs mål var ett skott från blå linjen som gick in mellan benen på en skymd Anton Olsson i Hovås mål. Sebastian Mårtensson tryckte in pucken till 4-2 under en tung VHC-press och Sebastian Kristiansson var sist på pucken i ett snyggt klapp-klapp-anfall, som gav 5-2.

Men tränaren Peter Andersson var ändå inte nöjd.

– Vi fick bra utdelning, men vi spelar inte bra.

Efter ett extra uppehåll några minuter in i den tredje perioden på grund av att brandlarmet gick avgjorde Samuel Olsson till 6-2 nio minuter före slutet.

– Det var vår bästa period. I den tredje perioden gör vi rätt värderingar, säger Peter Andersson.

 

Matchfakta

VHC-Hovås 6-2 (2-2, 3-0, 1-0)

Målen: 0-1 (3.43) David Andersson, 0-2 (9.53) Robert Mikes, 1-2 (18.07) Niclas Mårtensson, 2-2 (19.36) Marko Sretovic, 3-2 (30.14) Carl Holmberg, 4-2 (35.36) Sebastian Mårtensson, 5-2 (36.06) Sebastian Kristiansson, 6-2 (51.07) Samuel Olsson.

Utvisningar, VHC: 3x2 min.

Hovås: 8x2 min.

Skott totalt: 47-35.

Publik: 182.

MEST LÄST