Marko Sretovic både inledde och avslutade målskyttet för Vänersborgs HC i söndagens hemmamöte med Kungälv. VHC ryckte på slutet och vann med 6-4, tredje raka segern i division 2 Södra A vår.

VHC vann tidiga seriefinalen

Vänersborgs HC höll hemma­publiken på halster. Ledning med 2-0 mot Kungälvs IK blev 2-3 och kvttering inför den sista perioden. Slutet blev högdramatiskt, men VHC kunde vinna med 6-4. Sista målet i tom kasse av Marko Sretovic.

|

– Vilken moral spelarna visade! De vände 2-3 och 3-4 till seger – underbart, sa en mycket glad Peter Andersson, tränare i VHC efter den tidiga seriefinalen. VHC kom till spel med två raka segrar, medan Kungälv hade en storförlust i baken sedan förra omgången mot Kållered.

Vid starten av vårtvåan hade Kungälv sju poäng, medan VHC hade sex, detta då lagen placerat sig femma respektive sexa i div 2 Södra A i grundserien. Efter 54 sekunder gav sista målskytten i matchen, Marko Sretovic, hemmalaget ledningen. En ledning som efter sex minuter blev 2-0 ­genom Sebastian Mårtensson. – Vi gör en perfekt inledning på matchen med bra fart och säkert passningsspel. Tyvärr var vi inte riktigt med i andra perioden, sa Peter Andersson.

I början av den andra perioden hade VHC två jättelägen, men ju längre den led ju aggressivare blev Kungälvsspelarna. På åtta minuter gjorde gästerna tre mål och var helt plötsligt i ledningen, men VHC kvitterade. Efter en dryg minuts spel av den tredje perioden tog Kungälv ånyo ledningen efter ett olyckligt fall av en hemmaspelare vid sargen. VHC tog dock tillbaka initiativet i matchen och fick igång skridskoåkningen. Kvitteringen till 4-4 kom och Marcus Lundin-Andersson var siste man på pucken.

Matchen var inte bara målmässigt jämn, utan tuff och hård där domaren vid två tillfällen bad Kungälvspelare lämna rinken med matchstraff som följd. Slutet på matchen blev lyckligt för hemmalaget. Niklas Mårtensson gjorde 5-4, ett mål som för övrigt blev upptakten till ett stort slagsmål där en spelare från vardera laget fick sätta sig på utvisningsbänken.

Efter dispyten tog Kungälv ut målvakten, ett tillfälle som Marko Sretovic utnyttjade på allra bästa sätt genom att fastställa slutresultatet till 6-4 i tom bur. Vilket innebär att VHC utökade sin serieledning med fem poäng.

Matchfakta VHC-Kungälv 6-4 (2-0, 1-3, 2-1) Målen: 1-0 (00.54) Marko Sretovic, 2-0 (5.20) Sebastian Mårtensson, 2-1 (27.16) Jonathan Svensson, 2-2 (31.00) Jesper Hagren, 2-3 (35.54) Johan Garpsäter, 3-3 (36.48) Måns Lindqvist, 3-4 (41.16) Johan Garp­säter, 4-4 (51.23) Marcus Lundin-Andersson, 5-4 (57.57) Niclas Mårtensson, 6-4 (59.37) Marko Sretovic. Utvisningar, VHC: 4x2 min, 1x5 min, 1x20 min (Carl Holmberg). Kungälv: 3x2 min, 3x5 min, 3x20 min (Pontus Bengtsson, Sebastian Marcusson, Jacob Rutgersson). Skott totalt: 28-26. Publik: 319.