Joachim Wallin är tillbaka i laget igen till kvällens match mot Stenungsund HF.
Joachim Wallin är tillbaka i laget igen till kvällens match mot Stenungsund HF. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Wallin tillbaka i laget

Vänersborgs HC har fått en bra inledning på säsong med tre segrar av tre möjliga. I kväll kan det bli en fjärde när Stenungsund HF gästar Brätte Ishall.

ANNONS
|

Det började med att man vann derbyt mot Trollhättans HC med 6-3, sedan har det bara rullat på. 7-4-seger mot Ulricehamns IF och 4-2 mot Hovås HC innebär att Vänersborgs HC hittills är obesegrat.

– Resultatmässigt har det börjat bra, men alla önskar bättre spel. Vi har varit lite ojämna i matcherna, blandar och ger för mycket. Men det positiva är att vi hittar vägar ut och ändå vinner, det är starkt, säger Peter Andersson, tränare i VHC.

LÄS MER:Se Vänersborgs HC-Stenungsunds HF

När TTELA når honom på tisdagskvällen har laget precis tränat klart.

– Vi har haft två bra träningar sedan förra matchen med högt tempo, bra passningsspel och fina kombinationer. Så vi är redo för i morgon, säger Andersson.

ANNONS

För kvällens motstånd står Stenungsund HF, som inlett säsongen med två segrar och en förlust.

– De chockade lite när de slog Ulricehamn med 6-1 senast. Men de förlorade skottstatistiken ganska stort så det känns som att de backar hem och kontrar, det måste vi vara beredda på. Vi måste vara noggranna i linjen och få ner puckarna djupt, samt ha bra passningsspel.

VHC får fortsatt klara sig utan Jakob Bertilsson, men glädjande är att Joachim Wallin är tillbaka till kvällens match.

ANNONS