Ryan Wiley, lagkapten i Vänersborgs HC, har skrivit nytt tvåårskontrakt med VHC.
Ryan Wiley, lagkapten i Vänersborgs HC, har skrivit nytt tvåårskontrakt med VHC.

Wiley och Alingsås-trion fortsätter

De senaste dagarna har varit bra för Vänersborgs HC:s sportchef Patrik Duretic. Först gjorde han klart med Sebastian Mårtensson, Niclas Mårtensson och Marcus Pettersson, trion från Alingsås, och bara för någon timma sedan bestämde sig även Ryan Wiley, lagets kapten, för att fortsätta.

ANNONS
|

Även om det blev respass för VHC i playoff till kvalserien, Mjölby stod i vägen och vann med 2-0 i matcher, så kan Alingsås-grabbarnas första säsong i Vänersborg bäst sammanfattas med ett ord:

Succé.

– Visst gick det bra, sen vill man alltid ha mer, konstaterar Niclas.

Nu återfanns både han och brorsan Sebastian i toppen av poängligan i båda säsongens serier, medan Marcus från sin backplats företrädesvis opererat längre ned i banan.

– Marcus har växt ut och blivit en jätte i försvaret, både offensivt och defensivt, och en av våra absolut bästa backar, konstaterar VHC:s sportchef Patrik Duretic, påtagligt nöjd med att kontrakt för nästa säsong nu är undertecknade:

ANNONS

– Sebastian och Niclas är våra två främsta poängplockare, det är inga dussinlirare precis.

Resan från Alingsås mäter sju mil enkel väg, och tar cirka 50 minuter, men nu har Mårtenssons och Pettersson ebstämt sig för att åka en säsong till.

– Vi har så klart hunnit snacka en del under säsongen, resorna kan vara lite jobbiga, men det positiva väger över, vi trivs väldigt bra i klubben, säger Niclas.

Och målsättningen för 2017/18 är redan fastslagen:

– Först ska vi ta oss till Alltvåan och sedan kvalserien.

Med på resan är även backen och lagkaptenen Ryan Wiley, kanadensaren som blivit allt mer hemmastadd i både föreningen och staden.

Med den nyss avslutade säsongen inräknad har Wiley nu representerat klubben i 3,5 år, och det blir ytterligare två, Ryan satte namnteckningen på tvåårskontrakt under gårdagen.

– Genom att skriva på nu, bara dagarna efter att vi spelat klart, sänder Ryan rätt signaler. Den senaste säsongen var hans bästa sedan han kom till oss, säger Duretic.

ANNONS