KFUM var med i en halvlek

Under de första 30 minuterna var KFUM Trollhättan det bättre laget i bortamatchen mot Hallby. En svag andra halvlek senare, hade man dock förlorat med hela 18-30.

|

KFUM är sedan tidigare klart för nedflyttning och hade inget mer än äran att spela för i lördagens batalj mot kvalspelsjagande Hallby HK.

Av detta märktes dock inget i den första halvleken, då gästerna från Trollhättan under stora delar hade det målmässiga övertaget, innan hemmalaget kvitterade till 14-14 precis innan paus.

– Vi spelade avslappnat och energiskt. Men sedan var det som om någon tryckte på en knapp. Allt försvann i den andra halvleken, berättar Ann Björklund, ledare i KFUM, som fick se sitt lag mäkta med endast fyra mål efter paus, vilket inte alls räckte till, då hemmalaget stod för 16 kassar.

Slutresultatet blev således 30-18 till Hallby och nu har bara KFUM en match kvar (Skara på hemma-plan den 29 mars), innan man får ladda om i division 2 nästa säsong.

Matchfakta

Mål, KFUM: Julia Bjerkesjö Dahlberg 4, Linnea Barkman 3, Caroline Gedda 3, Emma Kecevic 3, Erica Karlsson 2, Sofia Adolfsson 1, Mathilda Rosblad 1, Isabelle Börjesson 1.