Läge för trä(d)klubba?

Hans Andersson, Kungsbacka GK, heter den nye mästaren i Lear Open Silfverschiöldspokalen. Hans gick ut i ledarbollen på söndag eftermiddag och vann till slut med tre slag före Niklas Abrahamsson, Ale GK.

ANNONS
|

Till skillnad från flera av tävlingens upplagor de senaste åren, fick helgens startfält på Koberg glädjen att spela golf i bra väder.

I och med det fick bland andra tävlingsdomare Lena Broberg en klart behagligare uppgift.

- Det har bara varit småsaker i år. I fjol var det många pluggade bollar och tillfälligt vatten, berättar Broberg om förra årets tävling som till stor del spelades under hällande regn.

Problemen för spelarna i år blev mer av det tävlingsmässiga slaget och så ska det ju vara i en tävling som ingår i den svenska minitouren.

- Det är många som haft problem med flaggplaceringen under helgen. Den är ganska tuff, berättade tävlingsledare Staffan Eriksson som även är ordförande i tävlingsutskottet i arrangerande Trollhättans GK.

ANNONS

Tävlingen spelades över 36 hål, 18 på lördag och lika många på söndag.

I ledarbollen på söndagen gick trion Fredrik Mårtensson, Delsjö GK, Niklas Abrahamsson, Ale GK och Hans Andersson, Kungsbacka GK.

Efter halva banan var den sistnämnde i ledning, men bara med ett slag före sina två bollkollegor.

Under de sista nio hålen visade sig dock Andersson ha nerver och koncentration mest under kontroll och vann till slut med tre slag före Abrahamsson och ytterligare ett före Mårtensson. Två raka birdies på hål 15 och 16 gjorde sitt till att segern hamnade hos Kungsbackakillen.

Av hemmaspelarna lyckades Jonas Moberg och Daniel Oskarsson länge hänga med i toppen.

Åt topptrion fanns inget att göra, men en delad sjätteplats för Jonas och en delad åttondeplats för Daniel är ändå ett klart godkänt facit.

ANNONS