Liverpool hakade på United

|

Liverpool blir främste utmanare till Manchester United om Premier league-titeln.

Det såg spanske målkungen Fernando Torres till när han sänkte Chelsea med två sena mål i 2-0-segern.

Torres nickade snyggt in 1-0 i den 89:e minuten och satte tvåan i den 94:e minuten när Chelsea flyttade fram och jagade kvittering.

Liverpool gick tack vare segern förbi Chelsea upp på andra plats och är två poäng bakom ett Manchester United som har en match mindre spelad. Chelsea är med en match mer än United fem poäng efter.

Liverpool dominerade matchen i snöfallet på Anfield, en dominans som tilltog sedan Chelseastjärnan Frank Lampard visats ut i 60:e minuten efter en stämpling på Xabi Alonso. Ett kontroversiellt beslut av domaren Mike Riley som fyra minuter tidigare endast gett Liverpools Steven Gerrard en tillsägelse för en liknande stämpling.

Däremot missade Riley när frustrerade Chelseabacken Jose Bosingwa fult stämplade Benayoun i ryggen på tilläggstid.

Det såg dock länge ut som om matchen skulle sluta mållös och Manchester United bli den stora vinnaren.

Innan Torres hittade rätt hade Xabi Alonso varit det största Chelseahotet. Han prickade ribban med ett skott som gick via Chelseas Alex och han tvingade målvakten Peter Cech till en kanonräddning med ett skott i den första halvleken. Det gjorde även Benayoun på ett fräsande skott tio minuter före slutet.

Torres har haft stora skadeproblem och gjorde sina första mål på Anfield Road denna säsong.

Det var Liverpools andra seger över Chelsea denna säsong. I oktober bröt laget Chelseas 86 matcher och 4,5 år långa förlustfria svit på Stamford Bridge. Chelsea har haft en tung säsong mot sina toppkollegor och har bara tagit en poäng på fem matcher mot trion Manchester United, Liverpool och Arsenal.