Mållöst mellan Gefle och IFK

|

4 701 åskådare, säsongens största publiksiffra på Strömvallen, fick inte se några mål - men väl en efterlängtad comeback när Gefle och IFK Göteborg delade på poängen, 0-0.

37-årige Gefleanfallaren Hasse Berggren var tillbaka efter tio månaders skadefrånvaro och fick kvällens största applåd när han byttes in med tolv minuter kvar.

Att det sedan blev 0-0 var kanske inte oväntat. För Göteborg var det fjärde 0-0-matchen på sina fem senaste matcher. Och inte var 0-0 mindre oväntat med tanke på att Gefle inte gjort mål på Göteborg i allsvenskan sedan 2006.

Den nollan ville man dock gärna spräcka och Gefle tog kommandot direkt i första halvlek. Redan innan fem minuter var spelade hade hemmalaget skapat två bra chanser.

Halvleken tillhörde ett piggt, löpvilligt och aggressivt hemmalag.

Men IFK, som hade hållit nollan i fyra raka matcher inför mötet med Gefle, fortsatte att hålla tätt utan avstängde mittbacken Ragnar Sigurdsson. Och trots att den andre ordinarie mittbacken Hjalmar Jonsson klev av skadad redan efter tjugo minuter.

Men om defensiven inte gick att klaga på hade Göteborgs offensiv ett och annat i övrigt att önska.

Göteborg hade inte ett enda avslut på mål på 90 minuter.

Då var Gefle betydligt hetare anförde av kvicke mittfältaren Jonas Lantto, bäst på plan.

Det blev dock 0-0.