Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

hallevisituation6.jpg
BRA ARBETSMILJÖ?. Omklädningsrummen på Hallevi IP är i bedrövligt skick. Dessvärre stannar det inte vid att de är slitna och nedgångna. En närmare titt avslöjar omfattande fuktskador. Städerskan Cathrine Holmen gör så gott hon kan, men hennes förutsättningar kunde ha varit enklare. Wargöns IK säger sig ha blivit lovade en nybyggnation, men den lär dröja.

Mögligt och smutsigt på Hallevi

Mögel i duschutrymmen, som också är hemvist för myror. Det är inte konstigt att många skippar att tvätta kroppen efter match eller träning på Hallevi IP. – Det är vedervärdigt, säger vaktmästaren Thomas Blomster.

Hallevi IP ger generellt sett ett trist och nedgånget intryck. Värst är situationen med omklädningsrummen, där föreningen länge legat på Vänersborgs kommun för att komma tillrätta med problemen.

Efter en rundtur med städerskan Cathrine Holmen förstår man varför.

Hon visar oss omklädningsrum nummer 3, där Varas A-lag bytte om matchen mot Wargön i division 4 Västergötland Västra. Golvet ser smutsigt ut och bär spår av gamla märken och fula ärr – precis som dörrarna.

– Jag har sopat golvet och ska också använda trasa och tvål, men det blir inte bättre än det ser ut nu, säger hon.

Betydligt värre är situationen i duschutrymmet.

– Duscharna är jättejobbiga att arbeta med. Gräset och jorden från skor är bara att spola bort såklart, men inte det som är intill kanterna, säger Katrine och pekar på möglet i hörnorna.

– Man blir inte sugen på att komma hit och duscha, tillägger hon.

När vi böjer oss ned ser vi dessutom svartmyror löpa fram och tillbaka längs ena väggen på duschgolvet.

Hon berättar att det ofta händer att gästande lag lämnar Hallevi efter match utan att duscha. Hon spelar själv i klubbens damlag och föredrar att tvätta av sig hemma. Då ser ändå damlagets omklädningsrum något bättre ut, mest beroende på att väggarna är målade i föreningens färger: Grönt och vitt. Men:

– Det är som att sätta plåster på ett brutet ben, tycker Cathrine.

Att försöka hålla omklädningsrummen hela och fina är näst intill ett ”mission impossible”.

– Det är svårt, det går egentligen inte. Jag har skrubbat duscharna tre gånger, men det syns ingen skillnad överhuvudtaget. Nu är jag inget proffs, men jag vet hur man städar, säger hon.

Vaktmästaren Thomas Blomster tycker att situationen med omklädningsrummen är vedervärdig, och han skäms över att man inte kan erbjuda sina egna och gästande lag ordentliga duschmöjligheter.

Föreningens ordförande, Peder Carlsson, berättar att både politiker och tjänstemän besökt omklädningsrummen, och att ärendet har högsta prioritet.

Det var beskedet man fick före valet i höstas, men ju längre tiden går, desto mer börjar han tvivla på att något ska hända.

hallevisituation2.jpg
hallevisituation4.jpg
hallevisituation5.jpg
MEST LÄST