Michael Laudrup mot titlar

Som spelare kunde han stå och se ut som att han mest väntade på bussen. Sen kom en briljant passning.Nu står Michael Laudrup som tränare med ett litet lag från Wales och kan börja plocka titlar. I dag r det ligacupfinal som fäller för Swansea.

ANNONS
|

Swansea från Wales gör sitt andra år i Premier League, det andra året ska vara svårast. Men med den danske tränaren Michael Laudrup som tog över i somras ligger de bra till, på åttonde plats. Och inte nog med det, de har tagit sig till final i ligacupen. På söndag ställs Laudrups lag mot Bradford från den engelska fjärdedivisionen (League Two).

Fastän Premier League-laget är favoriter i just den här matchen är det överraskande att lilla Swansea har framgång.

- Jag är från Danmark, ett litet land, så jag förstår hur det är. Jag minns fortfarande när jag kom till Italien (Juventus) 1983 och jag sade 'Danmark'. Då sade de 'Ah, det är Sveriges huvudstad'. Jag sade 'Nej! För helvete, nej!'", sade Laudrup till brittiska Guardian.

Som offensiv mittfältare berättade Laudrup framöver mer om Danmark.

Han vann italienska ligan, flyttade till Spanien. Med ett stjärnlag i Barcelona vann han La Liga fyra gånger i rad 1991-1994 och via en kontroversiell övergång till Real Madrid vann han ligan en femte gång i rad.

ANNONS

Förutom att vara framgångsrik i danska landslaget. Med dribblingar, mål och omöjliga framspelningar med blicken åt ett annat håll. 2006 utsågs han till Danmarks bästa spelare genom alla tider av landets fotbollsförbund.

Synen på att hålla bollen och vara anfallsinriktad, den har Laudrup fortsatt med som tränare.

- Jag är en "possession"-kille. Jag är uppväxt med det och det är därför jag är här (i Swansea), sade han till brittiska Independent.

I mer än tio år har han varit tränare. I bland annat Bröndby, Getafe och Mallorca. Han har lyckats med små medel. Som nu i Swansea där laget nu har chans till den första större titeln.

Rykten om lag med större medel har intensifierats, som Real Madrid och Arsenal. Men Laudrup har andra stora saker för ögonen.

- En av de största matcherna i klubbens historia, låt oss fokusera på den stora saken, sade han till Guardian.
ANNONS