Mirjam Bader stod för ett mål och en assist när hennes Skoftebyn vann mot hennes moderklubb Vänersborgs FK.
Mirjam Bader stod för ett mål och en assist när hennes Skoftebyn vann mot hennes moderklubb Vänersborgs FK.

Mirjam glänste mot sin gamla klubb

Mirjam Bader var tungan på vågen när Skoftebyn vände 0-2 till 3-2 borta mot VFK. – Hon är en fantastisk spelare, berömmer SIF:s tränare Patrik Thulin.

ANNONS
|

Det var två lag med olika formkurvor som drabbade samman på Vänersvallen när höstsäsongen av division 2 sparkade i gång. Vänersborgs FK hade fyra raka förluster inför matchen mot serieledande Skoftebyn, men av detta märktes intet när den väl drog i gång. Första halvtimmen var nämligen hemmalaget det klart bättre av de två, och 2-0-ledningen man skaffat sig efter ett drömmål av Sajra Fejzic och ett typiskt måltjuvsmål av Linn Andersson var inte orättmätig. – Vi gör det jättebra då, men blir tyvärr lite trötta, berättar VFK:s huvudtränare Per-Arne Lundqvist. Av förklarliga skäl var inte gästernas tränare Patrik Thulin lika nöjd med sitt lags första halvtimme. Han och hans ledarstab hade dock gjort rätt analys, och valde att ändra om i laget. – Vi ändrade om och satte en spelare som sittande mittfältare, säger Thulin, vars lag på så sätt kunde stänga ytan mellan försvar och mittfält - där VFK:s offensiva spelare hade haft "lilla julafton" under början av matchen. I och med förändringen kunde gästerna arbeta sig in i matchen, men det krävdes ändå spets i form av den gamla VFK-spelaren Mirjam Bader för att komma tillbaka resultatmässigt. Först spelade Bader fram Linn Wester till 1-2, sedan dundrade hon in 2-2 från 25 meter. Drömmålet följdes dock upp av ett reserverat firande från Baders sida. – Men det hade inte så mycket att göra med att det var mot VFK. Jag brukar inte jubla, förklarar målskytten, som fick se sitt lag styra stora delar av den andra halvleken, och knipa samtliga tre poäng efter att Linn Wester stött in sitt andra mål i matchen på en hörna i den 63:e minuten. – Skönt att vinna, särskilt eftersom det var ett derby, säger Bader och får medhåll från sin tränare. – Riktig kampinsats som visar vilken otrolig moral vi har i det här laget, säger Thulin. Tyngre var det för VFK, som nu har fem raka förluster. – Tungt, jag tycker vi är värda en poäng i dag. Jag är nöjd med prestationen, men vår orutin lyser igenom ibland, konstaterar Lundqvist.

ANNONS

Matchfakta

Vänersborgs FK-Skoftebyn 2-3 (2-2)

Målen: 1-0 (5) Sajra Fejzic, 2-0 (18) Linn Andersson, 2-1 (38) Linn Wester, 2-2 (42) Mirjam Bader, 2-3 (63) Linn Wester.

Domare: Marcus Liljedal.

Publik: 133.

ANNONS