Första förlusten för AIK

|

AIK åkte på säsongens första förlust, 2–4, mot Timrå och tappade därmed förstaplatsen i hockeyallsvenskan till Björklöven.

Stockholmarna fick en smakstart i Timrå när Eric Norin pangade in 1–0 i numerärt överläge efter 5.23. Kort därefter krockade två AIK:are i anfallszonen, vilket ledde till en kontring och 1–1 genom Filip Hållander. Det var inledningen på en målexplosion och bara två minuter senare stod det 3–1 till Timrå efter att Johan Johnsson och Vilmos Gallo hittat rätt.

Björklöven toppar tabellen på tolv poäng, lika många som AIK, efter 3–2 hemma mot Modo. Fredric Andersson blev segerskytt när han gjorde sjätte målet på fem matcher.

Hetast i hockeyallsvenskan på onsdagskvällen var Troja/Ljungbys Mattias Åkesson. Inom loppet av sex minuter och tio sekunder i första perioden sköt han 2–0, 3–0 och 4–0 – ett äkta hattrick – i 4–2-segern mot Södertälje.