Brightons Jose Izquierdo (19) firar med lagkamraterna efter sin kvittering.

Femte raka för Brighton

|

Två gånger ledde Stoke – två gånger kvitterade hemmalaget Brighton. Det innebar 2–2 mellan de båda i Premier League-fotbollen. Tre av målen kom i en händelserik första halvlek där Stoke inledde målskyttet genom Eric Maxim Choupo-Moting i den 28:e minuten.

Hemmalaget kvitterade genom Pascal Gross i 44:e minuten efter en fantastisk framspelning av Davy Pröpper som körde slalom genom gästernas försvar innan han serverade Gross. Men på tilläggstid återtog Stoke ledningen när Kurt Zouma nickade till från nära håll.

En kvart in på andra halvlek kvitterade Brighton på nytt genom José Izquierdo som fick två chanser från nära håll. Nykomlingen Brighton, kvar på nionde plats, är därmed obesegrat i fem raka matcher i högsta ligan för första gången sedan 1983.

Stoke är på 15:e plats i tabellen.