Holm AIK:s hjälte mot SSK

|

Anton Holm blev matchhjälte mot ex-klubben när AIK slog Södertälje med 6–4 i ett svängigt möte mellan hockeyallsvenskans 08:or.

Segern satt långt inne. Holm inledde målskyttet redan efter 33 sekunder och AIK ledde med 3–1 efter första perioden – men SSK kom tillbaka.

Vid ställningen 4–4 och mindre än tre minuter kvar tog Anton Holm saken i egna händer. I spel fem mot tre snärtade forwarden in 5–4 – hans 18:e mål för säsongen – bakom George Sörensen och sänkte klubben som han lämnade för knappt ett år sedan. Christian Sandberg spädde på till 6–4 i tom bur inför en jublande publik på Hovet.

Det är "status quo" i tabelltoppen eftersom även konkurrenterna Timrå och Leksand tog tre poäng på hemmais. Timrå slog Tingsryd med 3–0 och Leksand vann mot Modo med 4–1 efter att ha vänt matchen med fyra mål på knappt åtta minuter i mittperioden.

Med åtta matcher kvar toppar Timrå på 84 poäng, AIK har 78 och Leksand 76.