Jämnt men ändå inte när Frölunda vann

Frölunda ägde skottstatistiken – med besked. Effektivt spel i powerplay höll spänningen vid liv. Till slut var det dock Frölunda som var några nummer vassare borta mot Karlskrona och vann med 5–3.

|

Lagom till kommande slutspelsaktiviteter så var Frölundas poängkung Ryan Lasch tillbaka på matchis igen efter skada. I bortamötet med Karlskrona skulle han också visa att poängtakterna sitter i. Med ett mål och en assist vände Lasch 0–1 till 2–1 i den andra perioden.

- Jag fick en fin pass av John (Nyberg). Och när jag fick läget så tog jag första skottläget jag fick, säger Lasch om sitt 1–1-mål till C More.

Assisten levererades till Matt Donovan, som från backposition dundrade upp pucken i nättaket.

Detsamma gjorde Karlskronabacken Mattias Karlsson senare i powerplay till 2–2, samma spelform som Carl Perssons 1–0 kommit i tidigare för hemmalaget. För Karlsson var det efterlängtat i grundseriens näst sista omgång – minst sagt.

- Det har ju inte riktigt varit en målsäsong för mig kan man väl säga, säger Karlsson till C More efter sitt första mål för säsongen.

När man fick inleda period tre i spel tre mot fem så skulle dock Frölunda återta ledningen direkt genom Carl Grundström.

Men Karlskrona skulle också få powerplay igen i mitten av perioden – och då vet vi ju hur det går.

Carl Persson, ännu en gång, identifierade en lucka och hittade in med en 3–3-puck.

Men inte ens ett supereffektivt PP räckte till slut för hemmalaget. För strax därefter styrde Patrik Westerholm in ett Matt Donovanskott till 4–3 för Frölunda.

I slutminuterna skulle sedan en viss Rasmus Dahlin, med hjälp av en slö plockhandske hos Johan Holmqvist i KHK-målet, fastställa slutresultatet 5–3.

Med tanke på att man hade 48–11 i skott fick Frölundasegern ändå anses minst sagt rättvis.