Matchstraff för stjärnan när Skellefteå vann

Joakim Lindström gav sitt Skellefteå en drömstart, men fick sen matchstraff – efter en crosschecking i ansiktet på Oskar Steen.

|

Skellefteå har varit framgångsrikt mot Färjestad under säsongen och vunnit tre av fyra matcher mot värmlänningarna.

Trenden fortsatte då Skellefteå tog kommandot i kvartsfinalserien, men Lindströms matchstraff kan bli avgörande. Nu riskerar han avstängning.

Ett par minuter före första periodpausen åkte Lindström på en femminutersutvisning då han crosscheckade Oskar Steen två gånger om vid en tekning. Den andra smällen tog rakt i ansiktet på Färjestads JVM-spelare.

"Kampsituation"

- Jag tycker att det är en kampsituation och jag försöker trycka bort honom från pucken, säger Joakim Lindström och tillägger:

- Jag tycker att klubban tar i bröstet, sen vet jag inte om den åker upp eller vad det är som händer. Men skönt att han kunde spela vidare.

TT: Anser du att du hade någon skuld i det hela?

- Jag försöker trycka bort, och jag trycker för hårt, det gör jag ju.

Avstängningshot

Men Joakim Lindström tror inte att matchstraffet leder till att han stängs av i flera matcher.

- Jag har svårt att se att det blir avstängning.

TT: Du räknar med att vara med på onsdag igen i Skellefteå?

- Ja, det är i varje fall så jag förbereder mig.

Tidigt mål

Matchen började bättre för Lindström. Redan efter 45 sekunder pricksköt han matchens första mål, efter fint förarbete av sina kedjekompisar Pär Lindholm och Oscar Möller.

- Vi får en bra start där och kommer två mot en. Pär läser av situationen perfekt och lägger den i en yta där jag kan skjuta direkt, så det var bra spel, säger Joakim Lindström.

Efter åtta minuter dundrade sedan Oscar Möller in 2-0 från slottet - och Lindholm fick en ny assist, liksom Joakim Lindström. Dittills hade trion som alla var inblandade i båda målen tillsammans ordnat sex poäng i matchen.

- Jag lyckades chippa ut pucken, sen blir det kontring åt andra hålet och Oscar (Möller) gör ett väldigt fint mål.

13 minuter in i den andra perioden reducerade sedan hemkallade Timrålånet Fabian Zetterlund till 2-1. Men bara några sekunder senare utökade Jesper Olofsson Skellefteås ledning till 3-1. Tredje perioden förblev sedan mållös.