Oskarshamn slog AIK – leder allsvenskan

AIK inledde hockeyallsvenskan med fyra raka segrar. Nu är stockholmarna nere på jorden igen. Andra raka förlusten – hemma mot nya serieledaren Oskarshamn – var odiskutabel.

|

Smålänningarna toppar den haltande tabellen på 14 poäng efter 4–2-segern mot AIK på Hovet. Oskarshamn var vassast direkt från start och skapade sin första målchans redan efter nio sekunder. Innan fyra minuter var spelade spräckte Ludvig Elvenes AIK-nollan och senare i perioden spädde Robin Söderqvist på till 2–0.

Ett blekt AIK blixtrade till när Eric Castonguay snyggt reducerade strax före pausvilan – men det här var Oskarshamns match från början till slut.

- Jag tycker att det är en mycket bra bortamatch av oss, sade backen Karl Johansson till C More.

Fem raka segrar

Oskarshamn – nia i fjol – har fått en flygande start under nya tränaren Björn Hellkvist. Laget har fem raka segrar efter premiärförlusten mot Modo.

- Oskarshamn är ett bra lag, jag tror att de kommer vara med i toppen, sade AIK-tränaren Tomas Mitell till C More.

Han hade svårare att hitta lovord när det gällde AIK:s spel:

- Starten och hela första perioden är bedrövlig.

Leksand förlorade

Kvällens andra favoritfall inträffade i Malmö, där Pantern slog Leksand med 3–2 efter förlängning. Axel Wennerborn avgjorde när bara en sekund återstod av förlängningen, men det var inte långt borta att Pantern knep samtliga tre poäng. Leksands kvittering genom Johan Porsberger kom med bara 47 sekunder kvar av ordinarie tid.

Almtunas glödheta forward Fredrik Forsberg inledde och avslutade målskyttet i 5–2-segern mot Bik Karlskoga i Uppsala. Forsberg är nu uppe i fem mål och två assist och ligger tvåa i poängligan, bakom Björklövens spellediga Fredric Andersson (6+1).

Fredagens fjärde fajt: Tingsryd–Västervik 4–3. Daniel Norbe sköt två mål för Tingsryd.