Snowboardåkarnas OS-drömmar krossade

Tre snowboardåkare har fått sina OS-drömmar krossade på grund av skador och ytterligare en har skadats inför spelen i Pyeongchang.

ANNONS
|

Den regerande olympiske mästaren i halfpipe, schweizaren Iouri Podladtchikov, drar sig ur. Han kraschade under X Games för ett par veckor sedan och de senaste testerna visade att hans huvudskada var värre än befarat.

- Att starta i OS är inte säkert och ansvarigt, säger han.

Tiarn Collins, Nya Zeelands största medaljhopp, skadade axeln i förra veckan och hinner inte bli helt återställd till slopestyletävlingen i OS. Han stannar dock i Sydkorea i hopp om att kunna vara med i big air senare under spelen.

ANNONS

Det är definitivt färdigåkt för brittiskan Katie Ormerod som slet av hälsenan efter ett fall under torsdagens träning. Dagen innan hade hon fått en fraktur i handleden, men valde ändå att fortsätta uppladdningen.

"Ord kan inte beskriva hur sjukt besviken jag är", skriver hon på Instagram. "Efter att ha drömt om OS i år kom jag till slut hit och drabbades av den värsta oturen jag haft."

Ormerod skulle ha tävlat i slopestyle och big air. Det skulle också kanadensiska världsmästarinnan Laurie Blouin. Hon kraschade dock under fredagens träning, hon fick ett felskär efter landningen efter ett hopp, och fördes bort i pulka. Det finns ännu inga uppgifter gällande hennes skada.

TT-Reuters-AFP
ANNONS