Ängelholm bildades för 40 år sedan. Nu går föreningen i konkurs.
Ängelholm bildades för 40 år sedan. Nu går föreningen i konkurs.

Ängelholm går i konkurs - Påverkar inte FC Trollhättan

Ekonomin gick inte att rädda: Ängelholms FF går i konkurs, skriver SVT. Hudiksvalls FF kommer nu att få frågan om att ta en plats i division 1.

ANNONS
|

Den gångna säsongen kom laget sist i superettan och stod därför inför en tuff resa med både nedflyttning och ett väntat ekonomiskt stålbad – för en redan sargad förening.

Klarade sommaren

Flera gånger under säsongen stod klubben på ruinens brant och i juli meddelade klubbens ordförande Sten-Inge Fredin att konkursansökan var på väg in till tingsrätten. Men i sista stunden meddelade företrädare för föreningen att hotet avvärjts i sista stund tack vare en uppgörelse med en sponsor.

Ängelholm behövde nu få in tre miljoner kronor, på grund av en likviditetsbrist och skuld, men har misslyckats. Och nu är beslutet definitivt: en konkursansökan lämnas in.

ANNONS

På torsdagsmorgonen levde hoppet fortfarande om att kunna rädda klubben undan ännu ett konkurshot. Styrelsen trodde att man lyckats skrapa ihop tre miljoner kronor, varav en miljon från Ängelholms kommun, men enligt Mikael Modig drog kommunen tillbaka sitt löfte.

Kommunen förnekar

Något som emellertid förnekas av kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander.

- Vi träffade styrelsen för ÄFF i går (onsdag). I dag (torsdag) samlade jag alla kommunalråden och vi diskuterade vad vi skulle göra. Men vi beslöt att inte vika från det besked vi gett till klubben hela tiden: att vi inte kan gå in och stötta en elitklubb med kontanter för att täcka skulder. Däremot är vi beredda att ta ansvar för ungdomsverksamheten med planer, lokaler och liknande, sade Nyander till SVT.

Med Ängelholm i konkurs innebär det att en vakant plats i division 1 uppstår. Förfrågan om att ta över den platsen kommer gå till Hudiksvalls FF först, uppger Fotbollskanalen.se eftersomde blev bästa tvåa i division 2-serierna 2016 med 63 poäng.

Karlberg står näst på tur att frågas.

FC Trollhättan är längre ner på kölistan.

ANNONS