17-åring glänste i Luleåseger

Noel Gunler hade kul som sjutton i sin hemmadebut för Luleå. Den 17-årige forwarden gjorde sitt första SHL-mål och spelade dessutom fram till ett i 3–1-segern över Malmö.

|

Den gallerprydde junioren gjorde SHL-debut i 5–1-segern över Frölunda i torsdags. Då blev det drygt fem minuter i speltid.

Mot Malmö fick Gunler en större roll – och fyllde den på ett lysande sätt.

Ett skadeskjutet Luleå hade fått ytterligare två namn på skadelistan sedan i torsdags och Gunler fick därför ta plats i Luleås powerplay-uppställning.

Det tog 22 sekunder i matchens första numerära överläge så hade Gunler gjort sitt första SHL-mål. Jack Connolly prickade stolpen och på returen höll sig Gunler framme och satte 1–0 efter 2.50.

- Jag försökte bara vara på rätt ställe, sade han.

I nästa numerära överläge tackade Gunler för sitt debutmål och spelade fram Connolly som gjorde 2–0. Då stod klockan på 7.19 av första perioden.

- Det här hade jag aldrig väntat mig, sade Gunler.

Samtliga fyra mål kom i den första perioden. Emil Sylvegård reducerade och Johan Harju gjorde 3–1 i numerärt underläge.

Trots den digra skadelistan – Patrick Cehlin, Niklas Olausson, Austin Farley och Einar Emanuelsson finns på den – och talangen Isac Lundeström som fortfarande håller en plats hos Anaheim i NHL, tog Luleå tredje raka segern i toppmötet.

Luleå behåller femteplatsen medan Malmö är kvar på tredje.