Oscar Alsenfelt. Arkivbild.
Oscar Alsenfelt. Arkivbild.

Alsenfelt hjälte när Malmö vann

Malmö vann borta mot Färjestad. Det kan skåningarna tacka målvakten Oscar Alsenfelt för.

ANNONS
|

Färjestad hade tre raka segrar och Malmö det omvända, tre raka förluster inför klubbarnas möte i Karlstad.

Nu är respektive trend bruten. Och då jublar malmöiterna högst.

Efter en mållös första period började puckarna att trilla in i den andra. Malmö gick upp i en 2–0-ledning, men Färjestad fick med fyra minuter kvar av perioden in en reducering när Martin Johansson lyckades lirka in pucken mellan benen på Oscar Alsenfelt i Malmö-kassen.

"Ruggigt kul"

Färjestad – som hade gjort smått otroliga 19 mål på de fyra senaste matcherna – fick i inledningen av tredje perioden ett gyllene tillfälle att kvittera. Andy Miele stod för en mindre vacker tackling bakifrån på Färjestads Linus Persson och fick matchstraff. Färjestad fick också chansen att spela fem mot fyra under fem minuter, men utan lycka.

ANNONS

Och Färjestad fortsatte att styra matchen och pressade på för en kvittering. Men Malmö hade tur att Alsenfelt i målet hade en bra dag. Han spikade igen och vägrade att släppa något förbi sig.

- Svår match speciellt de två första perioderna då jag knappt gör något. Men sedan i tredje är det ju riktigt kul att spela och det är bara skott, skott, skott. Man får jobba och slita och jag får bra hjälp av mina lagkamrater. Tredje perioden var ruggigt kul, säger han till C More.

Alsenfelts storspel bäddade alltså för att Malmö bröt sin tre matcher långa förlustsvit och stoppade Färjestads tre matcher långa segertåg.

"Vill spela mer"

Han har de fyra senaste matcherna fått se sig bänkad av Jonas Gunnarsson men fick nu alltså chansen och som han tog den.

- Jag vill spela och spela mer än vad jag gjort på sistone.

ANNONS

Säsongen hittills är han inte nöjd med ur personlig synvinkel.

- Det har varit en säsong som jag inte varit riktigt nöjd med. Men det blir bättre och bättre.

TT
ANNONS