Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Andersson ger Isak chansen från start

Mot Elfenbenskusten skedde A-landslagsdebuten. Mot Slovakien ska Alexander Isak spela från start.

AIK:s 17-årige anfallstalang är för första gången med A-landslaget, under januarilägret i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Han fick en halvtimmes spel mot Elfenbenskusten (1–2) i söndags och blev den yngste A-landslagsspelaren på över 100 år.

- Skitstort. Jag är stolt över att representera Sverige, sade han till TV4:s Fotbollskanalen.

Till torsdagens landskamp mot Slovakien har förbundskaptenen Janne Andersson tagit ut Isak i startelvan, på topp tillsammans med Sebastian Andersson.

- Jag förväntar mig lika mycket av Isak som av alla andra, att han tar initiativ och tar för sig, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Sju spelare byts ut i startelvan jämfört med den förra matchen. De fyra som är kvar är Linus Wahlqvist, Oscar Lewicki, Viktor Claesson och Sebastian Andersson.

- Jag ville ha en stomme kvar för att få kontinuitet. De som ännu inte spelat och som inte är med i startelvan kommer att få speltid, säger Andersson.

Andersson säger att han vill att landslaget får igång mer av det egna spelet mot Slovakien, som är rankat 25 på världsrankningen, där Sverige är 41:a.

- Vi ska försökta att ligga lite högre än mot Elfenbenskusten då vi inte lyckades lösa upp knuten. Men vi måste samtidigt vara kompakta, säger Andersson.

Malmö FF-spelarna Pa Konate och Alexander Jeremejeff har båda ljumskproblem och missar landskampen. Kristoffer Olsson klev av träningen med en stel baksida och ska inte heller spela.

- Vi har jättemarginaler och riskerar ingenting, säger förbundskaptenen.

Fakta: Startelvan

Andreas Linde – Anton Tinnerholm, Linus Wahlqvist, Jacob Une Larsson, Joakim Nilsson – David Moberg Karlsson, Joel Allansson, Oscar Lewicki, Victor Claesson – Alexander Isak, Sebastian Andersson.

Ersättare: Peter Abrahamsson (mv), Tim Erlandsson (mv), Franz Brorsson, Filip Dagerstål, Emil Salomonsson, Nicklas Bärkroth, Per Frick, Ken Sema, Saman Ghoddos.

Fakta: Årets landskamper

Sex VM-kvalmatcher står på programmet under 2017. Ytterligare några landskamper tillkommer och det kan dessutom vänta två avgörande playoff-matcher till VM-slutspelet om Sverige slutar tvåa i gruppen. De matcherna spelas i så fall i november.

8 januari: Elfenbenskusten, landskamp, Abu Dhabi (1–2).

12 januari: Slovakien, landskamp, Abu Dhabi.

25 mars: Vitryssland, VM-kval, Solna.

9 juni: Frankrike, VM-kval, Solna.

31 augusti: Bulgarien, VM-kval, borta.

3 september: Vitryssland, VM-kval, borta.

7 oktober: Luxemburg, VM-kval, Solna.

10 oktober: Nederländerna, VM-kval, borta.

MEST LÄST