Arvidsson frispark ger Sirius nytt hopp

Tre månader utan en seger. När den som mest behövdes kom den för krislaget Sirius. Jesper Arvidssons fina frispark gav 1–0 och tre blytunga Uppsalapoäng borta mot Brommapojkarna.

|

Nedflyttningshotade Brommapojkarna mot akut nedflyttningshotade tabelljumbon Sirius. Lördagens allsvenska drabbning på Grimsta var ångestfylld redan på förhand. Även om det stundtals, framförallt genom Siriusoffensiven, kändes ganska farligt, så var det mållöst och fortsatt ovisst i pausvilan. Detta efter en första halvlek som kantades av skadeavbrott och vätskepauser i den gassande Stockholmssolen. För Ludvig Öhman blev det mer än ett avbrott då han fick bytas av mot Martin Rauschenberg efter bara 23 minuters spel.

Ett avbrott i spelet, eller rättare sagt en frispark, var dessutom det som skulle bryta dödläget i matchen efter en timmes spel.

När Moses Ogbu föll pekade domaren på en grästuva bara någon halvmeter utanför straffområdet.

Ett perfekt frisparksläge, och Jesper Arvidssons vänsterfot förvaltade möjligheten på bästa sätt.

Över muren, förbi en stillastående och chanslös Nikola Petric i BP-målet, in i krysset,

Ett mål som visade sig räcka för att ge Sirius alla tre poängen för första gången i en allsvensk match sedan 14 april (1–0 borta mot Elfsborg). Tre poäng som innebär att det enbart skiljer fyra poäng upp till säker mark i den något haltande tabellen.

BP ligger på kvalplats, två poäng före Sirius.