Atlético såg rött – men klarade oavgjort

Två gula kort och så väntade omklädningsrummet för Sime Vrsaljko. Det gjorde Diego Simeone fly förbannad. Och så fick Atlético Madrids tränare följa Europa League-semifinalen mot Arsenal ur ett fågelperspektiv på Emirates. Trots decimerat manskap klarade spanjorerna 1–1 och fixade ett gott utgångsläge inför returen.

|

Fotboll är känslor. Emellanåt heta, helst när insatserna är höga. Då händer det att topplocken går. Men det anmärkningsvärda den här gången var att matchen bara hade hunnit 13 minuter när det kokade över hos Atlético.

Den franske domaren Clément Turpin hade lagt ribban i linje med regelboken.

Vrsaljko, den kroatiske landslagsmannen, var helt klart sen in i duellen med Jack Wilshere när han fick sin första varning i andra minuten. Den andra varningen, sedan Vrsaljko träffat Alexandre Lacazette med dobbarna, var inte mindre tveksam. Högst motvilligt lämnade kroaten planen.

Visades upp på läktaren

Redan där var Simeone arg, kort senare topp tunnor rasande på Turpin för att fransmannen inte halade upp det gula kortet när Arsenalbacken Hector Bellerin gick hårt fram i en närkamp. Och så fick argentinaren rött kort.

Konsekvenserna? Varken Vrsaljko eller Simeone får delta i returen i Madrid nästa torsdag.

Arsenal matade på rejält och radade upp flera farliga avslut, men först efter en timma kom ledningsmålet. Wilshere slog inlägget som Lacazette nickade in.

Misstag kostade

Hemmalaget jagade konsekvent ännu ett mål, men de försvarsproblem som plågat Arsenal hela säsongen visade sig på nytt. Laurent Koscielny rensade bollen på sig själv, mittbackskollegan Shkodran Mustafi halkade och Antoine Griezmann kunde slå in kvitteringen för ett utspelat Atlético i 82:a minuten.

I den andra semifinalen är det fördel Marseille inför returen. Florian Thauvin, framspelad av Dimitri Payet,gav Marseille en tidig ledning på nick hemma mot Salzburg. Payet låg även bakom det så viktiga 2–0-målet när han spelade fram Clinton N'Jie.