Bales dubbel räckte inte för Real Madrid

Ett sent Celtamål innebar nya tappade pinnar för Real Madrid i toppstriden. Barcelona fortsätter å andra sidan gå som tåget i den spanska fotbollsligan.

|

Gareth Bale har haft en tuff höst i Real Madrid, där han drabbats av skada efter skada. Borta mot Celta Vigo var han frisk och tillbaka från start. Och han tackade för förtroendet.

Walesarens två snabba mål låg bakom att Real Madrid vände i första halvlek mot Celta Vigo, som dessförinnan tagit ledningen efter en läcker, dansk chipp från Daniel Wass.

Celta skulle dock få sin kvittering, även om laget hann bränna en straff på vägen dit. Maxi Gomez nådde högst på ett inspel och nickade in 2–2 med mindre än tio minuter kvar.

Krysset innebar att Madrid tappade ytterligare mark till Barcelona – som fortsätter vinna.

Klubben må nyligen ha värvat Liverpools brasilianske stjärna Philippe Coutinho för över 1,5 miljarder kronor, men katalanernas spel funkar ganska bra även utan honom. I söndagens hemmamatch mot Levante blev det en ny seger i ligan för serieledaren.

Lionel Messi och Luis Suárez gjorde 1–0 och 2–0 för de blåröda i den första halvleken. Resten blev mer eller mindre en transportsträcka fram till att Paulinho fastställde slutresultatet 3–0.

Barcelona är därmed fortsatt obesegrat i ligaspelet, där laget har nio poäng till godo på tabelltvåan Atlético Madrid.