Besvärad Bold Eagle vann Elitloppsgenrep

Bold Eagle svarade på lördagen för ett snyggt genrep inför Elitloppet om en dryg månad. Den franske travkungen vann Prix de l’Atlantique på Enghien-banan i Paris efter ledning större delen av loppet.

ANNONS
|

Efter segern berättade dock ägaren Pierre Pilarski att Bold Eagle hade problem med en hov. Samma besvär som störde hästen i vintras då han inte lyckades vinna ett enda lopp på Vincennes.

Bold Eagle kunde ändå ta en säker seger före Belina Josselyn efter en rasande snabb avslutning på 1.06,9 sista 500 metrarna.

Franck Nivard satt som vanligt i sulkyn när Bold Eagle tog 39:e segern i 51:a starten. Sexåringen fick en miljon kronor i prissumma och har totalt travat in drygt 41 miljoner kronor.

Tränaren Sebastién Guarato har tidigare sagt att lördagens lopp var det sista inför Elitloppet den 27 maj. I fjol vann Bold Eagle försöket i överlägsen stil på 1.08,4 men blev bara fyra i finalen.

ANNONS

Man behöver dock få ordning på hoven om Bold Eagle ska kunna tävla på topp i två tuffa heat på Solvalla.

Ägaren till toppstoet Belina Josselyn vill gärna komma till Elitloppet men tränaren Jean-Michel Bazire vägrar att köra lopp i Sverige. Möjligen kan det bli start med annan kusk.

TT
ANNONS