Bird Parker starkast i Paris

Vinterns sista stora lopp på Vincennes blev en ny uppvisning av Bird Parker. Den starke sjuåringen vann Prix de Paris på 1.14,3 över 4150 meter efter en snabb sista kilometer. Bäste svensk blev överraskande Apollon de Kacy, som tränas av Jörgen Westholm, med en femteplats.

ANNONS
|

Bird Parker har tidigare i vinter vunnit Prix de Bourbonnais och Prix de Belgique. I Prix d’Amerique slutade han oplacerad.

Jean Philippe Monclin hade en fin position som trea i andraspår. Efter ett lugnt inledningsvarv blev det full fart på sista långsidan då tempot låg runt 1.10. Bird Parker tog över ledningen i utgången av sista kurvan och höll sedan favoriten Elina Josselyn ifrån sig upploppet ner. Segertiden blev 1.14,3.

Bird Parker vann Harper Hanovers lopp på Solvalla för två år sedan. Tränaren Phillipe Allaire kan tänka sig en ny resa till Sverige sista helgen i maj.

Apollon de Kacy fick en bra löpning i ryggar fram till sista kurvan då han attackerade ute i spåren. Åttaåringen gjorde ett av karriärens bästa lopp och slutade femma på 1.14,7 och belöningen blev cirka 200000 kronor.

ANNONS

Call Me Keeper, som tränas av Daniel Redén och kördes av Björn Goop, blev oplacerad efter ett ha legat i rygg på ledaren.

En av de bästa hästarna i vinter i Paris är Mindyourvalue WF som tränas av Robert Bergh. På söndagen kom femte raka segern, den här gången med Jean-Michel Bazire i sulkyn.

Femåringen har tidigare tagit tre raka i monté (travridning). Totalt har han tjänat cirka 2,7 miljoner kronor på sina fem raka segrar på Vincennes.

TT
ANNONS