Johanna Larsson är utslagen ur Swedish Open.
Johanna Larsson är utslagen ur Swedish Open.

Johanna Larsson utslagen ur Båstad

Det blir inga svenska singelframgångar på damsidan i Båstad. Johanna Larsson slogs, precis som övriga tre svenskor, ut redan första dagen.

ANNONS
|

De flesta hade nog förutsatt att det skulle bli tufft och jämnt i mötet mellan Johanna Larsson och tyskan Mona Barthel. Och tufft och jämnt var precis vad det blev. Svenskhoppet Johanna Larsson tog hem första set med 7–6, men tappade andra set med 5–7 på grund av en svag inledning.

I sista set följdes Larsson (51:a på världsrankningen) och Barthel (49:a) åt så till den mildra grad att den gastkramande tillställningen var tvungen att avgöras i ett ytterligare tiebreak. Väl där visade sig tyskan bäst kunna hålla nerver, mjölksyra och andra faktorer i styr och vann tiebreaket relativt klart.

ANNONS

- Det var en kamp för varje poäng. Tyvärr har jag verkligen inte marginalerna med mig. Jag vet inte hur många nätrullare hon har i dag, sade en besviken Johanna Larsson till TV3 Sport efter förlusten.

"Singel betyder mest för mig"

Nu får 28-åringen försöka ladda om inför dubbelturneringen:

- Det blir till att bryta ihop och försöka komma igen. Men det är singeln som betyder mest för mig, så nu känns det segt.

Tidigare under tisdagen slogs också de tre andra deltagande svenskorna ut ur turneringen. Den 18-åriga wildcardspelaren Mirjam Björklund var ytterst nära en seger i sin WTA-debut. Hon hade en matchboll i tredje set mot 127-rankade Kateryna Kozlova, Ukraina, men förlorade med 6–3, 2–6, 6–7 i en batalj som pågick i två timmar och 15 minuter. Även svenskorna Cornelia Lister och Rebecca Peterson fick lämna singelturneringen direkt.

Wozniacki vann

Den danska storstjärnan och förhandsfavoriten Caroline Wozniacki tog sig vidare mot franskan Pauline Parmentier, som är rankad 99 i världen – men inte med någon särskild enkelhet. Efter att ha vunnit första set med 6–3 så förlorade den forna världsettan Wozniacki med samma siffror i andra set.

ANNONS

Parmentier vann dessutom de två inledande gamen i skiljeset, men sedan vände Wozniacki och vann med 6–2.

- Lite tuff match. Men jag är glad att jag är vidare, sade danskan till TV3 Sport.

TT
ANNONS