Blomstrand i toppen i Nordea Masters: "Besviken"

Christofer Blomstrand är ende svensk med i toppen efter Nordea Masters första dag. Han ligger på en delad fjärdeplats, men de egna kraven är högre än så.

ANNONS
|

Svensken, som tävlar för Falsterbo GK, gick den första rundan fem under banans par, totalt 65 slag, och tre slag efter ledaren Clément Sordet.

Blomstrand inledde med en bogey, men vände trenden med två birdies (totalt fyra) och en eagle.

Tvåa i Tyskland

Dock tyckte han att småfelen vägde för tungt på den kuperade banan vid Hills golfklubb.

- Jag hade lite svårt att komma nära pinnen på de sista hålen. Jag är lite besviken på min puttning också faktiskt. Det var lite slarvigt och lite problem med orken, säger han efter att ha avslutat de sex sista hålen med par.

ANNONS

- Men det är ändå en bra start att man är med där uppe.

26-åringen var en av de bästa svenskarna i fjolårets tävling när han slutade på en delad 15:e plats tillsammans med bland annat Alex Norén.

Christofer Blomstrands bästa resultat under året är en delad andraplats i Europatourtävlingen i Hamburg i slutet av juli och han tog därmed ett skutt upp på rankingen till plats 113. I hans team ingår även Fanny Sunesson, som tidigare var caddie åt Nick Faldo och Henrik Stenson.

- Det har varit ett ganska jobbigt år och jag har varit en del sjuk och inte kunnat träna så mycket som jag velat. Men jag är på rätt väg, säger han.

Comeback av Jacobson

I regel gick det betydligt bättre för spelare på förmiddagen än på eftermiddagen när vinden blev besvärligare.

På morgonen fick publiken bevittna en comeback.

ANNONS

Fredrik, "Freddie" Jacobson var tillbaka efter 15 månader av först handledsproblem och efterföljande ryggskott. Nu satsar 43-åringen tillbaka mot PGA-touren i oktober. Han avslutade två över par på Hills golfbana.

- Jag har satsat enormt nu. Jag är enormt glad att få vara här att spela. Men det är ju tråkigt att puttningen, som ska vara min styrka, kostar mig några slag, säger Jacobson.

Bland övriga svenskar gick det bäst för den 18-årige uppstickaren Ludvig Åberg samt vice Ryder Cup-kaptenen Robert Karlsson som båda gick runt på 67 slag, tre under par. Svenskhoppen David Lagergren och Marcus Kinhult gjorde 69 respektive 70 slag.

Knallrunda av Sordet

En som skulle kunna ta en plats i Ryder Cup-laget är Alexander Björk som är den högst rankade svensken på förhand. Han lyckades inte alls och gick runt på 75 slag, fem över par.

- Katastrof, rakt igenom, säger han.

ANNONS

Bäst efter första dagen var fransmannen Clément Sordet som gick den första rundan åtta under par, 62 slag och är två före tävlingens näst bäst placerade spelare. Knallrundan inleddes med fyra raka birdies, var klar vid lunchtid och blev ett resultat som ingen senare kunde slå.

TT

Fakta: Nordea Masters 2018

Den svenska masterstävlingen spelas för 46:e gången.

Var: På Hills golfklubb i Mölndal utanför Göteborg.

Bana: Har par 70 och är 6 556 meter.

Prispott: 1,5 miljoner euro.

Fjolårsvinnare: Renato Paratore, Italien, som blev den yngste vinnaren hittills då han var 20 år.

Tidigare svenska vinnare: Alex Norén (2015, 2011), Richard S Johnson (2010), Peter Hanson (2008), Jesper Parnevik (1998, 1995), Joakim Haeggman (1997).

Intressanta starttider, fredag: 7.50: Martin Kaymer, Marcus Kinhult, Joakim Lagergren, 8.00: Renato Paratore, Alexander Björk, Thorbjörn Olesen, 8.10: Thomas Björn, Robert Karlsson, 12.40: Johan Edfors, Andrew Johnston, Freddie Jacobson, 12.50: Clément Sordet, 13.30: Chrostofer Blomsand, 13.50: Jens Dantorp.

ANNONS