Brasilien frustrerades av Schweiz

En omarkerad schweizare grusade brassarnas segerhopp. Guldfavoriterna fick nöja sig med 1–1 i sin VM-premiär.

ANNONS
|

Lite mindre än fyra år har gått sedan 1–7-förlusten och praktfiaskot i VM-semifinalen 2014. Brasilien, som imponerat rejält både i kval och träningsmatcher, har väntat på chansen till revansch.

I deras VM-premiär mot Schweiz tog man ett första steg mot det som potentiellt kan bli en guldkantad vendetta för 2014-debaclet. Åtminstone har man en tillräckligt mångfacetterad, offensiv arsenal för att kunna nå den där finalen i Moskva den 15 juli, med Paris SG-stjärnan Neymar i huvudrollen.

Det var dock en annan stjärna som fick visa sina spetskompetenser först i Rostov.

Philippe Coutinhos curlade, patenterade avslut från straffområdeskanten är det som han gjort sig kanske mest känd för i klubblagsspelet med Liverpool och FC Barcelona.

ANNONS

"Glad för målet"

Nu vet även VM-publiken vad den lille magikern är kapabel till. Skottet i den 20:e minuten passerade, via insidan av stolpen, Yann Sommer i det schweiziska målet och gav 1–0. Där och då såg den här matchen ut att bli som en promenad på Copacabana för Brasilien.

I stället, i minut 50, kom kallduschen.

Må så vara att João Miranda fick en lätt knuff från Steven Zuber innan schweizaren, helt omarkerad, kunde nicka in en oväntad alpkvittering.

- Det var en riktigt skön känsla att göra mål. För mig var det dessutom min första VM-match. Jag är glad för målet men det hade känts lite bättre om vi hade tagit tre poäng, säger målskytten till SVT efter matchen.

Fick inte hål

Det målet blev mer än ett fartgupp för brassarna, som i takt med att klockan tickade mot full tid blev allt mer frustrerade över den oavgjorda ställningen.

Brasilianske målvakten Alisson ventilerade frustrationen genom att sätta dobbarna i en röd, schweizisk ballong som hittat in på planen. Det schweiziska försvaret fick man dock inte hål på mer än en gång och premiärmatchen slutade oavgjort, 1–1.

ANNONS

- Vi visste att brassarna är bra. Vårt fokus var på defensiven och vi kan vara nöjda med att vi spelade bra och aggressivt. Det är ett bra resultat för oss, säger Zuber.

- Premiärer är svåra och vi mötte ett bra lag. Tyvärr fick vi inte med oss resultatet. Olyckligtvis fick de ett mål som inte borde ha blivit godkänt, säger Philippe Coutinho till Fifa.

TT
ANNONS