Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Britten Geraint Thomas firar segern av den elfte etappen av Tour de France. Thomas övertar även ledningen i tävlingen.

  Brittisk uppvisning i franska Alperna

  Britten Geraint Thomas var mannen för dagen i de franska alperna. Thomas som kör för Sky vann den elfte etappen av Tour de France och övertog även den gula ledartröjan.

  Thomas vet, han körde fyra etapper i den gula ledartröjan ifjol och får nu göra det igen. Britten leder med en minut och 25 sekunder före stallkamraten – och den stora stjärnan – Chris Froome. Trots att det är Froome som är stjärnan tilläts Thomas att gå ifrån och vinna etappen. 300 meter före mål kom britten ifatt utbrytaren Mikel Nieve från Spanien.

  Den 108,5 kilometer långa bergsetappen mellan Albertville och La Rosiere utvecklades till den etapp man förutspått där de stora favoriterna visade upp sig på allvar i tävlingen. Med fem kilometer kvar till mål gjorde Thomas ett ryck från huvudklungan och med 300 meter kvar till mål nådde han Nievi. Thomas vann etappen 20 sekunder före Tom Dumoulin, Nederländerna, och Chris Froome, Storbritannien.

  - Jag visste att jag hade möjlighet att ta över ledartröjan idag. Samtidigt väntade vi oss attacker från de andra teamen, säger Thomas.

  Nievi som ledde etappen tills det bara återstod några hundra meter var besviken.

  - Det känns surt. Jag försökte allt jag kunde, säger han besviket.

  I sammandraget leder Thomas med en minut och 25 sekunder före Froome och med 1.44 till trean Dumoulin.

  Greg van Avermaet, som hade ledartröjan inför dagens etapp, slutade 71:a, över 22 minuter efter Thomas.