Brynäs föll ihop mot Frölunda

Tre raka förluster och 19 insläppta mål. Brynäs fick en usel uppladdning inför åttondelsfinalen mot Luleå. I sista omgången blev det hela 3–8 borta mot Frölunda.

|

Pucken studsade inte Brynäs väg i Scandinavium heller.

Efter 2–6 mot Mora och 1–5 mot Linköping var det egentligen aldrig riktigt nära mot Frölunda. Efter en något otursam mittperiod rasade allt ihop under SHL-grundseriens sista 20 minuter.

- Som vi betedde oss i dag framför egen kasse är oacceptabelt. På måndag måste det kosta att stå framför vårt mål, säger Jacob Blomqvist beslutsamt.

Brynäs hade å andra sidan haft tiondeplatsen i tabellen klar ett par omgångar redan. Kanske var det därför som de senaste matcherna gått lite på halvfart, misstänker Brynäskaptenen.

- Jag vill inte skylla på det. Men jag hoppas och vill verkligen tro att det är på grund av det, säger Blomqvist.

Tursamt mål

Frölunda inledde målskyttet redan efter ett par minuter, när Ryan Lasch fick pucken bakom mål och slog en perfekt passning till Carl Grundström. Christopher Liljewall kvitterade visserligen i slutet av perioden, men efter den första pausvilan orkade Brynäs inte hålla uppe spelet.

Frölundaspelarna fick göra lite som de ville i Brynäs zon och efter Mats Rosseli Olsens 2–1 blev nästa baklängesmål symptomatiskt nog mer eller mindre ett självmål. Brynäsbacken Adam Boqvist hade pucken bakom eget mål och försökte slå en lång passning, men träffade i stället utsidan av Frölundaforwarden Sebastian Stålbergs högerben och vallade in pucken i eget mål.

Frölunda mot Malmö

Brynäs kom visserligen igen till 2–3 i början av slutperioden, men inte ens en halvminut senare ökade Frölunda på sin ledning på nytt. Det blev till slut hela 8–3, bland annat efter två mål (nummer 26 och 27) av grundseriens bäste målskytt, Victor Olofsson.

Nu har Brynäs knappt två dagar på sig att ladda om till första åttondelsfinalen, på bortaplan i Luleå på måndag kväll. För Frölunda, som trots storsegern fick nöja sig med tredjeplatsen i tabellen, väntar Malmö i kvartsfinal en vecka senare.

- Jag är otroligt stolt över sättet som det här laget har växt ihop efter alla problem vi har haft den här säsongen, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

- Det här laget är verkligen rustat för att tävla om det i år tycker jag.