Christopher Liljewall (nummer 52) fick äntligen göra mål i Brynäströjan.
Christopher Liljewall (nummer 52) fick äntligen göra mål i Brynäströjan.

Brynäs hjälte: "Jätteviktigt mentalt"

Ikon i Rögle, doldis i Brynäs. Men nu har Christopher Liljewall presenterat sig även för fansen i Gavlerinken med sitt första mål i Brynäströjan.

ANNONS
|

- Det var inte i går man gjorde ett gamewinning mål, men ska man ändå göra mål så ska man göra det avgörande, säger 27-åringen.

Hösten har dock varit allt annat än rolig för hans Brynäs med en allt längre förlustrad, bottenkänning i tabellen, målvaktsskadekris samt tidvis dåligt hemmaspel där andra segern togs först via 5–2 mot Mora.

- Jätteviktigt mentalt. Kommer vi ut på samma sätt i nästkommande matcher blir vi svårslagna på hemmaplan, säger Liljewall.

ANNONS

De tidigare hemmamatchernas blysänke på axlarna hade lättat.

Grundspelet följdes och chansspelet som inte lett någonstans var borta.

Nu blåstes ett passivt Mora tidigt av isen med två snabba mål signerade grovjobbarna Jonathan Granström och Simon Bertilsson.

Styrde in retur

Halvvägs in i första perioden flipprade sedan pucken runt framför Moramålet.

Christopher Liljewall jobbade till sig en lucka och styrde in 3–0 på en retur.

- Om jag har längtat? Jo. Det kanske jag har gjort om jag ska vara helt ärlig. Men hade det varit några år tillbaka så hade det väl satt sig lite mer i huvudet. Nu har jag tänkt att det kommer när det kommer, jobbar man bara hårt så får man turen med sig. Det kanske inte är det snyggaste målet men det är grädden på moset av det hårda jobbet som jag tycker att hela vår femma lade ner i dag, säger Liljewall.

Förvåningen var stor i våras när Rögle valde att inte förlänga med Christopher Liljewall som hade blivit en ikon i Skåneklubben och symboliserade allt som Röglefansen ville se.

ANNONS

En Ängelsholmskille, en viktig lagkugge som är stolt över att göra grovjobbet men också en spelare som bidrog poängmässigt framför allt med assist och genom att göra sina medspelare bättre.

I Brynäs har 27-åringen fått sparsamt med speltid och stod inför Moramatchen på låga 7.07 i snittistid, minst av alla ordinarie spelare.

Mot Mora klockades Liljewall dock för 12.39. Det mesta som han fått spela i Brynäs hittills under säsongen.

- Istiden är inte så mycket att tänka på. Jag försöker vara positiv, det är så jag är som person. Jag kan inte annat än stötta de andra när de spelar precis som jag vill bli stöttad när jag spelar.

TT: Grovjobbet gav luckan du behövde vid målet?

- Lite så ja. Det är kanske den rollen jag ska ha. Jag är en lite större spelare och Brynäs är inte det största laget så det passar mig bra att få göra lite skitgöra så får de andra som är lite snabbare ha lite mer fart. Då kompenserar vi varandra på ett bra sätt, säger Christopher Liljewall.

ANNONS

Det var dessutom han låg bakom förarbetet när Simon Bertilsson distinkt sköt 5–2 ur snäv vinkel. Brynäsbacken som aldrig har gjort fler än två mål under en hel grundserie i SHL var plötsligt tvåmålsskytt i matchen.

- Kul! Två snygga mål. Det är bra att göra det på det sätt som han gör också. Det är alltid kul att bidra framåt. Kul att det hårda jobbet betalar sig. Det får vi ta med oss, säger Bertilsson.

TT
ANNONS