Cupfinalen bröts efter bengalkastning

Finalen i svenska cupen mellan Djurgården och Malmö FF bröts tillfälligt efter att bortasupportrar tagit sig ner från läktarplats bakom det ena målet och kastat in pyroteknik på planen.

ANNONS
|

Oroligheterna inträffade med fyra minuter kvar av ordinarie tid – då Djurgården redan ledde med 3–0 – varpå huvuddomaren Bojan Pandzic stoppade spelet. Enligt CMore togs beslutet redan innan det började kastas in knallskott, då domarteamet ska ha känt sig allt för oroliga för sin säkerhet.

Efter att ordningsvakter lyckats lugna ner de stökiga bortasupportrarna återupptogs spelet efter drygt tio minuter.

- Om vår prestation är så dålig att vi till och med skäms över att spela fotboll så förstår jag att det finns reaktioner. Men man kan inte motivera det sättet som det hanteras på i slutet där man hoppar in från läktarsektionen. Med bakgrund av våra resultat så förstår man frustrationen men inte agerandet, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén till Expressen.

ANNONS

Martin Fredman, säkerhetsansvarig på Svenska fotbollförbundet:

- Det är 4000 Malmöfans här som beter sig bra, och ett hundratal som inte gör det. Det går inte att försvara deras beteende, MFF har något att jobba med där. Men det hade kunnat bli mycket värre.

TT
ANNONS