Debutanten Olsson nöjd men kräver mer

Godkänt, men att det kan bli bättre. Det var Kristoffer Olssons betyg på sin debut i A-landslaget.

ANNONS
|

Resan har varit lång. Men med stopp i Arsenal och i Midtjylland är Kristoffer Olsson numera en nyckelspelare i ett guldjagande AIK.

Det är också spelet i den allsvenska klubben som gav honom en plats i förbundskapten Janne Anderssons landslag.

I träningsmatchen mot Slovakien på Friends arena fick mittfältaren göra det han – och många andra – har längtat efter: Debut i "riktiga" A-landslaget.

- Det här var en stor dag för mig. Det var ändå debuten i A-landslaget, även om det inte var en tävlingsmatch så var det riktiga landslaget. Det är stort, sade han.

ANNONS

"Ganska nöjd"

23-åringen tog plats på Sveriges innermittfält intill rutinerade Albin Ekdal.

- Det tog ett tag att komma in i det, som för laget också. Första halvlek var inte bra men andra är jag ganska nöjd med. Då kom jag in i det bättre och var inblandad i målet, sade han.

Tillsammans med Oscar Hiljemark stod Olsson för förarbetet till John Guidettis ledningsmål i 52:a minuten. Men det vara bara en liten del av vad mittfältaren visade upp i debutens andra halvlek, och det var till slut matchens avslutande 45 minuter som fick Olsson att ge sig själv betyget "godkänt".

Men helt tillfreds var han ändå inte.

- Hade jag spelat hela matchen som jag gjorde i andra, då hade jag varit nöjd, sade han.

"Bra debut"

Förbundskapten Janne Andersson:

- Jag tycker att det var en bra debut av honom. Det jag har sett i AIK har varit roligt. Jag tycker att han försöker görs samma saker som han har gjort i AIK. Det är därför jag tar ut honom. Sedan får vi se vad det betyder för nästa uttagning i konkurrens med andra, men jag blev nöjd med det jag fick se, sade han.

ANNONS

- De bästa spelarna vill vi ta ut och sedan måste vi forma ett spel med de spelarna. Fortsätter Kristoffer att vara bra har han alla möjligheter att fylla en roll och då är det klart att vi måste använda hans egenskaper. Det betyder inte att vi ändrar hela strukturen i spelet.

- Just det att han lite halvvänd kan sätta passningar mellan motståndarens lagdelar, kan hitta spelare i fart och han är trygg med bollen.

TT
ANNONS