Drömmålet tog Kif Örebro från botten

Hon hade aldrig gjort ett allsvenskt mål. I 2–1-segern mot Djurgården såg Kif Örebros Hanna Terry till avsluta en två månaders segertorka och skjuta laget från jumboplatsen.

|

Jublet från de tiotalet tillresta Kif Örebro-supportrarna hördes klart på ett soldränkt Stockholms stadion när svensk-amerikanskan Hanna Terry gjorde sitt första allsvenska mål borta mot Djurgården.

26-åringen själv var överlycklig efter att ha drivit upp bollen längs vänsterkanten, klivit inåt i planen och skruvat in bollen från runt 25 meter i den 85:e matchminuten.

- Jag såg ytan framför mig och visste att det inte var så mycket tid kvar. Jag hade bollen vid vänsterfoten och är rätt bekväm med den foten. Så jag tänkte ”vad fan”, sköt och hoppades på det bästa. Jag hade inte kunnat placera den bättre.

Efterlängtad seger

Drömmålet gav Kif Örebro tre poäng för första gången sedan 1–0-matchen hemma mot Kristianstad den 22 april. Den första segern på två månader och den första på bortaplan i år.

För tabellfemman Djurgården, som vunnit och hållit nollan i tre raka matcher inför onsdagens match, innebar det första förlusten sedan slutet av maj.

- De hade några riktigt heta chanser, men vår målvakt och backlinje var solida, säger Terry.

Mötet var mållöst fram till slutet av den första halvleken när Kif Örebros innermittfältare Fanny Andersson dunkade in sitt andra mål för säsongen i den 45:e minuten i efterspelet till en hörna.

- Matchen var som en berg-och-dalbana. Vi startade inte speciellt bra, men kom tillbaka. Det var en riktigt härlig känsla när vi fick det där målet precis innan halvtid. Det gav oss liv, säger matchhjälten.

Djurgården kvitterade inför de 326 åskådarna när Örebros tidigare landslagsmålvakten Carola Söberg tvekade vid en utrusning, hon tappade greppet om bollen, och fick se Djurgårdens bästa målskytt i år, Tempest-Marie Norlin, kvittera till 1–1 med sitt fjärde mål för säsongen i den 59:e minuten.

Ingen fara med Spetsmark

Örebro-anfallaren Julia Spetsmark och Lisa Dahlkvist är båda uttagna till EM i Nederländerna som inleds om tre veckor. Den förstnämnde gjorde mest väsen av sig i den efterlängtade segern mot Djurgården där Terrys drömmål alltså avgjorde.

- Så himla skönt, det betyder så otroligt mycket för oss i och med det tabelläget vi är vi. Vi skapar vassa målchanser och gör två mål efter lite måltorka, säger Spetsmark.

Hon lämnade planen med ett bandage runt foten, med det ska inte vara någon fara inför EM.

- Det är ingen fara, jag gled till lite i gräset i första halvlek, säger hon.

De tre poängen innebär att Kif Örebro klättrar två placeringar i en haltande tabell, från jumbo till tionde plats. Djurgården är kvar på femte plats, men riskerar se avståndet bli längre till topplagen när de resterande matcherna innan landslagsuppehållet spelas senare i veckan.