Edin: "Bland det bästa vi har gjort"

Två lag var obesegrade. Nu är det bara ett – Sverige Lag Niklas Edin fortsätter att gå som tåget i herrarnas OS-curling.

ANNONS
|

Lördagens seger med 5–2 mot Kanada var kanske det största styrkebeskedet hittills för lag Edin, med tanke på att det var ett möte mellan de enda två obesegrade lagen i herrcurlingen efter fyra matcher.

Gruppfinalen gjorde också skäl för sitt epitet – då det var en kamp fylld av taktiskt rävspel och fina drag.

Det dröjde först till den femte rundan innan Niklas Edin och Sverige skrev sig in i poängprotokollet, när man kvitterade en kanadensisk 2–0-ledning.

- Vi kom inte upp iden nivån vi behöver mot den här typen av lag i början. Men när vi låg under med 2–0 kände vi att vi inte vill torska på det här sättet, säger Niklas Edin till Radiosporten.

ANNONS

Snodde tre poäng

Det svenska lyftet väntade också runt hörnet.

I den sjätte rundan fick Sverige en rejäl pust medvind, när man lyckades knipa två poäng, och därmed en 4–2-ledning, trots att Kanada hade sista sten, i en högoktanig runda där det till och med hade kunnat bli fler stulna svenska poäng om det inte vore för några fina kanadensiska rensningar.

Senare i den åttonde hade Kanada ett kanonläge att kvittera. Men den kanadensiske skippern Kevin Koe fick inte undan de stenar han planerat – och Sverige lyckades i stället stjäla till sig en utökad ledning.

"Bland det bästa vi gjort"

Efter att medvetet nollat därefter gick Kanada för att ta tre poäng med behållen sista sten i tionde och sista rundan. Det var dock aldrig riktigt nära och i stället kunde Niklas Edin och hans manskap inkassera en femte raka seger i dessa olympiska spel.

- Så bra som vi spelade i andra halvan av matchen är bland det bästa vi gjort. Kan vi hålla det fokuset, den nivån och ha marginalerna så blir vi väldigt svårslagna, säger Edin.

ANNONS

- När vi kom upp i den nivån så njöt jag verkligen.

Sverige möter Japan i nästa match på söndag.

TT
ANNONS