England chockade Spanien

Spanien slog VM-finalisten Kroatien med 6–0 senast i Nations League. Mot England chockades laget – med tre baklängesmål i första halvlek. Raheem Sterling gjorde två av Englands vackra mål i 3–2-segern – hans första landslagsmål på tre år.

|

Spanien fick lämna VM tidigt efter förlust i åttondelsfinalen men efter det har laget haft en stark höst med bortavinst mot England, kross av Kroatien och en 4–1-seger i förra veckans träningslandskamp mot Wales.

När England återigen stod för motståndet, nu i Sevilla, chockades spanjorerna av deras effektivitet.

Raheem Sterling satte läckert 1–0 i krysset efter en kvarts spel efter en fin framspelning av Marcus Rashford.

Unge Rashford satte sedan själv 2–0 i den 29:e minuten efter ett storstilat förarbete av Harry Kane.

Sterling, som fått kritik för sin måltorka i landslaget, gjorde sedan 3–0 – sitt andra mål i matchen – åtta minuter senare, även den här gången stod Kane för assisten.

- En fantastisk känsla, säger Sterling om sitt första landslagsmål på tre år.

- Jag har mycket press på mig själv, att göra mål, och ibland går det. Nu gäller det att fortsätta så, säger han i C Mores sändning.

Spanien hade överlägset mest bollinnehav och flest målchanser och målfarliga inhopparen Paco Alcacer gav spanjorerna nytt hopp med en reducering i andra halvlek. Sergio Ramos putsade sedan siffrorna till 2–3 under matchens sista sekund men när domaren blåste i pipan direkt efter innebar det första förlusten under nya förbundskaptenen Luis Enrique.

Erik Hamréns Island, som tog en poäng mot Frankrike i en träningslandskamp förra veckan, åkte på en 1–2-förlust hemma mot Schweiz.

Den svenske förbundskaptenen hade inför matchen mot Frankrike 0–9 i målskillnad på två tävlingsmatcher och fick se sin tredje förlustmatch i Nations League från sidlinjen.

Alfred Finnbogason reducering i den 81:e minuten hjälpte inte Island. Istället var det Haris Seferovic och Michael Langs mål i den andra halvleken som fixade segern till Schweiz.