Europas superpar skriver Ryder Cup-historia

Francesco Molinari och Tommy Fleetwood är Europas fenomenala vapen i Ryder Cup. Duon har vunnit fyra av fyra matcher och dessutom förnedrat Tiger Woods på köpet.

ANNONS
|

Det är första gången i Ryder Cups anrika historia som en europeisk duo vinner samtliga fyra matcher i parspel. Då ska man veta att 35-årige Molinari aldrig hade vunnit en Ryder Cup-match inför årets kamp på Le Golf National – där 27-årige Fleetwood dessutom debuterar.

"Helt makalöst"

Men italienaren och engelsmannen – stjärnduon som i golfvärlden nu har döpts till "Moliwood" – har spelat formidabelt på den svårspelade banan och blivit hemmapublikens kelgrisar på köpet. Molinari och Fleetwood har inte sparat på känsloyttringarna när birdieputt efter birdieputt har trillat i hål.

- Det har varit helt makalöst. Vi kom hit för att göra ett jobb, inte för att hamna i historieböckerna utan för att göra det för vårt lag. Det handlar om att komma till 14,5 poäng. Vi kommer närmare, men de 4,5 poäng som vi behöver i morgon kommer vi behöva slita hårt för, säger Molinari inför det avslutande singelspelet.

ANNONS

I tre av fyra matcher har Molinari och Fleetwood haft Tiger Woods som motståndare. Efter två förluster med Patrick Reed som medspelare parades Woods ihop med debutanten Bryson DeChambeau i foursome-spelet på lördagseftermiddagen.

"Jag är förbannad"

Men inte heller det visade sig vara en lyckosam kombination. Fleetwood och Molinari kopplade greppet direkt på ettan och efter 14 hål var matchen över – och Woods står på noll poäng i årets Ryder Cup.

- I de tre matcher som vi spelade missade de aldrig en putt inom 3–4 meter, suckar Woods efteråt.

- Jag är förbannad över att förlora tre matcher när det inte känns som att jag har spelat dåligt. Men det är det som är frustrerande med matchspel.

Woods är långtifrån den ende amerikanen som inte har bidragit med poäng hittills. Jordan Spieth och Justin Thomas bär så här långt det stjärnspäckade laget på sina axlar och har tagit tre av USA:s poäng.

ANNONS
Saint-Quentin en Yvelines, TT:s utsände
ANNONS