Färjestad bröt Djurgårdens poängsvit

Tre mål på drygt tre minuter avgjorde klassikermötet och såg till att Färjestad bröt Djurgårdens åtta matcher långa poängsvit i SHL. Färjestads målexplosion i tredje perioden gav seger med 4–3.

|

Djurgården, som hade chansen att gå upp i serieledning, hade inte gått poänglöst från en match sedan 1–2 borta mot Frölunda i premiären den 15 september.

Efter åtta raka matcher med poäng kammade laget noll.

Tre mål på 3.12 i den tredje perioden gav Färjestad andra raka segern och efter en trasslig start ser det topptippade laget ut att äntligen lyfta.

Johan Ryno, ett mål och en assist, gjorde 2–1 efter 6.44, förre djurgårdsspelaren Linus Johansson styrde in 3–1 i numerärt överläge och Oskar Steen stod för 4–1.

- Jag tycker vi har spelat rätt bra senaste tiden, men inte fått med oss poängen. I dag tyckte jag vi var hetare än dem, sade Johansson som också avslöjade för C More att nervositeten över att möta sitt gamla lag hade gett sömnsvårigheter natten innan match.

Glömdes bort

Djurgården hade en kväll med motflyt, både bland spelare och i lagledningen. Efter drygt åtta minuter skickades Djurgårdsbacken Bobo Petersson av isen för resten av matchen då han inte fanns uppskriven i laguppställningen.

Det innebar att Djurgården bara hade sex backar, bland dem 17-åriga debutanten Tobias Björnfot.

Färjestad har gjort få mål i starten av säsongen och haft problem med spelet i numerärt överläge. En viss ljusning kom i förra matchen då Örebro besegrades på bortaplan med 6–3.

Då gjorde laget två mål i numerärt överläge och dubblerade målskörden i den spelformen.

Öppnande passning

Mot Djurgården kom två till. Det första låg passningskung Ryno bakom då han hittade Joakim Nygård ensam vid bortre stolpen och denne kunde säkert sätta 1–0 bakom Adam Reideborn efter 12.04.

Djurgården har öst in mål in i säsongsstarten, 37 stycken inför lördagsmatchen, men det tog nästan två perioder innan utdelningen kom. Med 40 sekunder kvar av mittperioden sköt Jacob Josefson 1–1 i numerärt överläge.

I slutet kom ytterligare två reduceringar genom Emil Bemström (16.41) och Jakob Lilja (19.57).