Michael Lindqvist (till vänster) sade åt Theodor Lennström (till höger) att hänga med mer i offensiven. Det gav Lennströms första mål i Färjestadtröjan. Arkivbild.

Färjestad studsade tillbaka mot jumbon

Efter två raka bortaförluster efter landslagsuppehållet var det ett Färjestad som ville studsa tillbaka när laget var tillbaka på hemmais i mötet med Rögle. Det gjorde man.

|

Det dröjde inte alltför länge innan tabelljumbon, med åtta raka SHL-förluster i ryggsäcken inför mötet, fick lida offer för Färjestads intentioner.

Ted Brithén fick agera symbolisk slagpåse vid det första FBK-målet för dagen, då han gick omkull med pucken i egen zon efter att ha kolliderat med Joakim Nygård i första perioden. Martin Johansson norpade åt sig den lösa pucken och avslutade, allt annat än löst, spikrakt upp i krysset.

- Det blev en smäll och jag lyckades få upp den, sade Johansson lugnt om sitt mål till C More i efterföljande periodpaus.

"Om jag hade missat där..."

Karlstadslaget dröjde inte länge i andra perioden innan man även gjorde sitt andra för dagen. Backen Theodor Lennström fick göra sitt första SHL-mål efter en fin spelsekvens av Färjestad.

- Jag hade snackat med "Linkan" (Michael Lindqvist) om att jag skulle gå med upp mer i anfallen och det gjorde jag. Om jag hade missat där hade jag väl varit skyldig honom en tjuga, sade Lennström till C More.

I numerärt överläge i mitten av perioden ökade Martin Johansson på både sin och Färjestads målskörd.

Justin Pogge hann knappt plocka ur pucken ur nätet innan Christoffer Törngren rakat in en retur till 4–0 några sekunder efter Johanssons 3–0.

Maradonamål av Lerg

Rögle skulle dock replikera.

Först Bryan Lerg som på Maradonavis dribblade bort en hel utvisningsbelastad hemmaformation för att göra 1–4. Några minuter senare putsade Alexander Younan till siffrorna ytterligare.

Mer nerv än så lyckades dock aldrig tabelljumbon skapa. I mitten av tredje perioden såg Färjestad ut att utöka sin ledning, men målet dömdes bort efter videobedömning.

Arga miner på hemmaläktarna då – men i slutändan bara en petitess i protokollet då matchen slutade 4–2 i Färjestadfavör.