Växjös målvakt Viktor Fasth. Arkivbild.

Färjestads förlustsvit står Fasth

Växjö firar nyår i säker serieledning. Och Viktor Fasth med sin fjärde nolla för säsongen.

|

Växjö kan fira nyår med vetskapen att man har en betryggande ledning i SHL på tolv poäng, och Färjestad med en mindre kris i bagaget.

Efter en mållös inledning på matchen så skulle målen börja trilla in i den andra perioden. Och de två första målen kom inom loppet av en minut och de var högst olyckliga för bortalagets keeper Stefan Steen.

Växjös ledningsmål kom efter att Adam Brodeckis styrning tagit en hög bana över en ställd Steen och singlade till slut in i nät. Ytterligare en styrning var upprinnelsen till 2–0. Daniel Rahimi avlossade ett skott som Robert Rosén vinklade in långsamt mellan Stefans Steens skydd.

Rosén blev sedan också tvåmålskytt efter att Brendan Shinnimin serverat fram.

En som inte behövde gräma sig över några försmädliga baklängeskassar var Växjös målvakt Viktor Fasth. Han höll tätt matchens igenom, hans fjärde nolla den här säsongen.

Det var nämligen bara den andra perioden som bjöd på några mål. Sedan var det tvärstopp på målfronten. Växjö tog därmed hem sin 19:e seger för säsongen. För Färjestad har den senaste tiden varit blytung. Förlusten mot Växjö var deras sjätte raka.

- Vi är inte nöjda nånstans, det finns mycket i vårt spel vi kan förbättra och som vi jobbar med varje dag. Det är långt kvar, vi kan bli bättre, säger Fasth till CMore.