Falla kritisk mot Nilssons åkstil

Försvann det nordiska guldet i sista backen? Tveksamt. Men norskan Maiken Caspersen Falla är ändå kritisk mot Stina Nilsson efter loppet.

ANNONS
|

Det blev en tät slutsträcka i damernas sprintstafett. Lite för tät kanske, tycker Maiken Caspersen Falla, som till slut körde in på bronsplats bakom amerikanskan Jessica Diggins och Stina Nilsson.

Det var i sista nedförsbacken på väg in mot skidstadion som Stina Nilsson kom ikapp norskan oväntat snabbt. Det blev en liten kontakt mellan åkarna och båda var nära att tappa balansen.

- Det började egentligen i långbacken då de (Falla och Diggins) tokkörde båda två. Jag lyckades gå med, vilket kändes väldigt bra. Sedan accelererade jag över krönet och tänkte att jag skulle få en perfekt kurva, berättar Stina Nilsson.

ANNONS

- Min fart blir lite för bra och jag kommer ikapp Maiken lite för tidigt och krokar ihop lite med henne så att vi båda tappar lite fart. Men vi löser det och båda står på benen.

"Långa ben"

Maiken Caspersen Falla är inte nöjd med hur Stina Nilsson löste situationen.

- Hon har ju lite långa ben och armar som kommer lite överallt. Jag tror inte riktigt att det är meningen, men det är bara sättet hon kör på, säger norskan.

- Vi tappar ju på det båda två, det är ju olyckligt för oss båda. Jag upplever det som att hon tappar balansen eftersom hon hamnar i fel linje i kurvan. Då går det ut över mig.

ANNONS

"Bra för USA"

Riktigt så långt som att säga att incidenten påverkade medaljernas fördelning vill Falla dock inte gå.

- Det är sådant som sker i sprint, det är lite av spänningen. Men jag tror att det var dåligt för oss båda att det skedde, och bra för USA, säger hon.

Svenska förbundskaptenen Rikard Grip anser samtidigt inte att Stina Nilsson gjorde något fel.

- Jag tycker att hon (Falla) ska fokusera mer på sin egen åkning än på hur Stina åker, säger han.

- Jag kan inte se att Stina gjorde något fel där uppe, hon kom med högre fart bakom, men nej absolut inte.

Pyeongchang, TT:s utsända
ANNONS