Fem frågor inför fotbollshelgen

Ny helg, nya fotbollsfrågor. Här är fem saker att hålla koll på inför helgens matcher i den internationella toppfotbollen.

ANNONS
|

+ Tar Zlatan och LA Galaxy sista chansen?

Los Angeles Galaxy har allt i egna händer. Om Zlatan Ibrahimovics lag vinner mot Houston Dynamo på söndag, i grundseriens sista match, så kniper man den sjätte och sista slutspelsplatsen i västa konferensen.

Matchen har för ovanlighetens skull också rimlig avsparkstid även för svenska supportrar: klockan 21.30 på söndag kväll, svensk tid.

+ Har det lossnat för Montpellier?

I fjol slutade svensklaget Montpellier trea i den franska ligan. Men efter flera säsonger som ett stabilt topplag har årets säsong börjat ovanligt svagt. Men kanske kom vändningen förra helgen när Montpellier slog Metz med hela 11–0, och Stina Blackstenius gjorde fem av målen. Kommer andra raka segern borta mot Lille på lördag?

ANNONS

+ Blir El Clásico vändningen för Real Madrid?

Efter 481 mållösa minuter, en historisk bottennotering, såg Marcelo till slut till så att Real Madrids måltorka tog slut efter mer än fyra raka mållösa matcher. Förlust blev det ändå, 1–2 hemma mot Levante var lagets fjärde förlust på fem matcher, och nu väntar El Clásico borta mot Barcelona på söndag. Barcelona har endast en förlust på nio matcher, men saknar skadade storstjärnan Lionel Messi.

+ Kan Samuelsson slå sig in i ett vinnande Arsenal?

Jessica Samuelssons Arsenal har fått en kanonstart på Super League-säsongen. Det har blivit fem raka segrar hittills, och 5–0 borta mot regerande mästaren Chelsea sticker ut som särskilt imponerande. Det enda negativa ur Samuelssons synvinkel är att hon själv har svårt att ta en plats i startelvan. Den svenska landslagsbacken kom tillbaka från sin svåra fotskada för två månader sedan och har sedan dess fått spela en ligamatch från start, och blivit inbytt i ytterligare tre. Kanske får hon en plats i startelvan borta mot Bristol City på söndag?

ANNONS

+ Hur ska Olsen stoppa Napoli?

Roma riskerar att hamna rejält på efterkälken i italienska Serie A. En förlust borta mot Napoli söndag skulle, om Juventus samtidigt vinner borta mot Empoli på lördag, innebära att avståndet till toppen är så stort som 14 poäng redan efter tio omgångar.

Det är en tuff uppgift som den svenska landslagsmålvakten Robin Olsen ställs inför. Napoli har vunnit sju av nio matcher hittills, och Lorenzo Insigne – sex mål så här långt – har sett särskilt vass ut.

TT
ANNONS