Fischers Wolfsburg mot semifinal

Mästare 2013 och 2014 samt tvåa 2016. Närmar sig Wolfsburg, och Nilla Fischer, en ny Champions League-final? Dit är det förvisso en bit – men nog var 5–0 i den första kvartsfinalen hemma mot Slavia Prag imponerande.

ANNONS
|

Den svenska mittbacksklippan och tillika lagkaptenen Fischer blev mållös, men det fanns allsvensk koppling till tre av Wolfsburgs fyra målskyttar:

+ Danska anfallsstjärnan Pernille Harder – tidigare i Linköping – visade vägen med 1–0 redan i den 12:e minuten och satte även 4–0 i 58:e.

+ Norska yttern Caroline Graham Hansen – tidigare i Tyresö – gjorde 2–0 i 13:e minuten.

+ Isländska mittfältaren Sara Björk Gunnarsdottir – tidigare i Rosengård – gjorde 3–0 i 39:e minuten.

Inhoppande polska anfallslöftet Ewa Pajor, 21, spikade sedan slutresultatet i 85:e minuten, som innebär att Wolfsburg har minst ett ben i semifinalen där vinnaren mellan Montpellier och Chelsea väntar. Där har Chelsea med Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson 2–0 från första mötet med Montpellier, som har svenskorna Linda Sembrant, Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius i laget.

ANNONS

I Lyon fick hemmalaget med sig 2–1 mot Barcelona sedan den norska stjärnanfallaren Ada Hegerberg avgjort i den 80:e minuten. Segraren i det dubbelmötet ställs mot Manchester City eller Linköping, där City vann det första mötet med 2–0 hemma.

Returerna avgörs nästa vecka.

TT
ANNONS